Dika za SK: Piksi nikada nikoga nije precenio, ni potcenio

Blog ostalo 28. mar. 202112:111 komentar
Podeli:
Stevan Stojanović
FSS

Kad pronikneš u nečiju dušu, kad znaš kako diše, često i kako razmišlja, pa većinu stvari ostaviš za sebe i tek ponešto otkriješ...Slika i prilika odnosa Stevana Dike Stojanovića, direktora srpske reprezentacije i Dragana Piksija Stojkovića, selektora, višedecenijskih prijatelja. Šta bi novo o svom saborcu mogao ovoga puta da kaže čovek koji je 1991. godine podigao najveći evropski klupski trofej...

Posle onoga što smo dosad prošli u kvalifikacijama i onog što dolazi u utorak, sve novo je u stvari i staro“, počinje Dika u razgovoru za Sport Klub.

Zar je neko i pomislio da sve neće biti potkrepljeno? Ne, Dika nikome i nikad ne ostaje dužan, kad nešto počne, on to i završi.

Piksi nikoga u životu nije precenio, ali ni potcenio. I kad je Zvezda gostovala u selima i igrala sa nižerazrednim protivnicima uvek se trudio da ostane na visini, duboko poštujući rivala, ma, uvek je bio na 100 odsto. Ne pričam ovo slučajno, tek tako da bih nešto rekao, već zbog predstojećeg duela sa Azerbejdžanom, koji je, možda, papirnati autsajder, ali biće mu posvećena najveća moguća pažnja, shvatiće se kao da pripada grupi ponajboljih na kontinentu. Evo trenutka i da se vratim na ono što je iza nas, na utakmicu sa Portugalcima, gde je Piksi respektovao prvaka Evrope, jednu od tri najjače reprezentacije na planeti, no, verovao je i posle 0:2 da ništa nije izgubljeno… Znam kako je reagovao u pauzi dva poluvremena, šta je pričao igračima u svlačionici, kako ih je dizao, hrabrio, ulivao veru, nadu…Videli ste kako su momci izašli u nastavku…Kao na krilima!“

Atmosfera u selekciji – svi iz tabora „Orlova“ ističu – za svaku pohvalu, kolektiv je srpska snaga.

Svima se usadilo: za gol više. I nema odustajanja kad je rezultatski minus. Desilo se protiv Iraca, ponovilo tri dana kasnije. Na istom stadionu. Uglavnom, usvaja se ono na čemu selektor insistira, na jednom ili dva dodira, na brzom pasu…Da sve bude baš po ukusu, potrebno je i vreme, neke stvari ne bi smele da se dešavaju, mislim na gotovo preslikane propuste u odbrani… Polako, ispraviće se greške, hajde samo da ih ne bude u susretu sa Azerbejdžancima, da okončamo posao onako kako smo planirali, da na pravi način prebrodimo ovaj ciklus“, dodao je Dika Stojanović za SK.

Napred, naši!

Komentari

Vaš komentar