Kostić za SK: Italija? Videćemo…

Bundesliga 12. avg 202112:00 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Fudbaler Ajntrahta Filip Kostić u razgovoru za Sport Klub govorio je o Bundesligi, koju od ove sezone ekskluzivno možete gledati na našim kanalima, kao i o tome koliko ima istine u njegovom prelasku u neki od italijanskih klubova...

Klub iz Frakfurta je ovog leta pretrpeo velike promene kako u igračkom kadru, tako je došlo i do promene na trenerskoj klupi, ali i u upravi, sportski direktor Fredi Bobić je prešao u Hertu iz Berlina. Postavlja se pitanje kakve su ambicije ove sezone?

Da na tabeli budemo barem za jedno mesto bolji u odnosu na prošlu sezonu, a lično bih voleo da učinak bude identičan kao prošle sezone„, rekao je Kostić na početku razgovora, pa potom nastavio:

Uprava kluba na čelu sa sportskim direktorom Kroseom radi zaista dobro. Uspeli su da zatvore sve pozicije koje su bile upražnjene, a dovešće sigurno još jedno ili dva pojačanja do kraja prelaznog roka. Ajntrahtu je mesto u vrhu nemačkog fudbala, u prvih šest mesta na tabeli„.

Iz kluba su otišli Jović, Rebić, Gaćinović, trener Kovač, simboli „jugoslovenskog“ Ajntrahta. Kostić, kome će ovo biti osma sezona ukupno u Budesligi, ima status prve zvezde ekipe, ali u poslednje vreme sve su učestalija pisanja o promeni sredine…

Već mi je četvrta godina ovde i osećam se kao kod kuće. Svakako da mi prija uloga prve zvezde tima, ali me i dodatno obavezuje„.

Mediji su  ovog leta reprezentativca Srbije spajali sa više italijanskih klubova Interom, Lacijom i Romom…

Videćemo…„, zagonetan je Kostić.

U nemačkom fudbalu već godinama Bajern ima apsolutnu dominaciju, može li ove sezone neko da mu pomrsi konce?

Mislim da Bajern opet ima najveće šanse da bude šampion, eventualno bi Dortmund mogao da mu pomrsi konce„.
Filip Kostić, Luka Jović, Ajntraht
Reuters/Kai Pfaffenbach
Bundesliga je takvo takmičenje da svaka ekipa može ponekad da iznenadi. Ko ove sezone ima najveće šanse za selidbu u niži rang?

U Nemačkoj nema najslabijih. Ima 18 ekipa i veoma je mala razlika između ekipa koje se bore za Evropu i ekipa koje se bore za opstanak„.

Dobili ste novog trenera, koliko i šta je menjao u igri? Kako će igrati Ajntraht sledeće sezone?

Adi Hiter je ostvario izuzetne rezultate sa Frankfurtom. Oliveru Glazneru neće biti nimalo lako da ih ponovi, ali on je takođe vrhunski trener, veliki profesionalac. Mislim da ćemo i pod njegovim vođstvom ostvariti dobre rezultate. Prošle sezone smo igrali na gol više, bili veoma efikasni, ali ni naša mreža nije mirovala…U odnosu na prošlu sezonu gledaćete nešto defanzivniji Ajntraht„.

Radnički 1923 se ove sezone se vratio u Superligu Srbije. Kostić ističe da uvek prati dešavanja vezana za klub u kome je ponikao.

Radnički nosim u srcu. Dobro su krenuli, osvojili šest bodova za sada…Naravno da ih pratim i navijam za njih„, zaključio je Kostić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!