Lazarević za SK: Povredu prate ožiljci koji vas čine boljim

Skener 13. okt 202110:00 > 11:15 1 komentar
Stefan Lazarević
Euroleague via Getty

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević govorio je eksluzivno za Sport klub o očekivanjima u aktuelnoj sezoni Evrolige, ali i o načinu na koji se konačno vratio na teren u prepoznatljivoj formi.

Nekoliko puta je Lazarević bio deo pripremnog perioda Crvene zvezde, kako u juniorskim danima, tako i tokom angažmana u FMP iz Železnika. Ipak, ovu sezonu vidi kao svoju u smislu sticanja poverenja svih u klubu.

“Zna se da klub kao što je Crvena zvezda ima najveće ciljeve i da tu nema nikakve priče. Što se tiče nekih ciljeva za moju ekipu, voleo bih da svi budemo zdravi i kompletni i da kao ekipa stvorimo tu hemiju koja je već sad vidljiva i da sa njom uspemo da postignemo sve ciljeve. Što se tiče ličnog plana, imam samo jednu želju, a to je da nekim svojim stvarima i kvalitetima kojima mislim da mogu da doprinesem, tim, stručni štab i ceo klub steknu poverenje u mene, da ja mogu da pomognem toj ekipi na bilo koji način je to potrebno. Za početak želim to neko poverenje tima, sturčnog štaba i kluba u mene, pa ćemo o tom potom, lični ciljevi se uvek ostavljaju po strani. Prvo da ostvarimo te klupske i zajedničke, pa sve ostalo”, rekao je Lazarević za Sport Klub.

Euroleague via Getty

Teška povreda kolena, dve operacije, godinu i po dana odsustvovanja sa terena. Sve to 25-godišnji bek iskoristio je da izvuče pouke, da sazri i prođe kroz “životnu školu”.

“Na tom individualnom planu moram da pomenem, iako ne volim, tu tešku povredu koju sam imao, koja me je odvojila od terena dugo, faktički dve godine. Ona me je dosta i usmerila i pomogla u tom smislu sazrevanja, mentalnog najviše. Kada uporedim to sa nekim ranijim periodom, dosledan sam nekim svojim ritualima i održavanju tela i košarkaških stvari i sposobnosti. Trudim se da kroz njih stičem samopouzdanje koje mogu da prenesem i na teren i da na taj način pomognem ekipi. Ovo gledam kao neki viši nivo na kome želim da se dokažem. Ono što mi je želja kao igraču je da igram u klubu koji će da osvaja titule, a mislim da bolji klub od ovog ne postoji. Hvala bogu, sve mi se ostvarilo pa idemo korak po korak”, istakao je Lazarević i dodao:

“Ja ni sada, posle tog iskustva ne znam da povučem ručnu baš. Ne štedim se. Najviše sam u tom smislu naučio mnogo. Ali opet i dalje nekad uhvatim sebe da ulazim možda u nepotrebno rizične situacije, zbog kojih sam možda i doživeo peh. Tu je ta komunikacija sa samim sobom i napredak na mentalnom planu, stalno neka analiza. Ali da, povreda ostavlja neke ožiljke koji mogu da vas učine boljim, ali drugačije se posle toga posmatraju neke stvari. Jedna velika škola”.

Dobro poznaje sistem rada trenera Dejana Radonjića, a odličnu formu, dobro uklapanje u tim i to što poznaje okruženje i uslove rada u Crvenoj zvezdi pomogli su mu da se konačno i na terenu pokaže u pravom svetlu, s obzirom na to da je Lazarević odlično počeo novu sezonu.

“Ja sam iz mlađih selekcija Crvene zvezde, iz juniora, bio izabran da se nekada priključujem treninzima prvog tima, a u tom trenutku je trener Dejan baš bio tu. Tada kao mali sam znao njegov sistem rada. Baš mi je drago što sam u ovom momentu dobio priliku da radim sa njim. Dosta momaka koji su sada tu poznajem i imam neki osećaj pripadnosti iako sam generalno nov tu. Trudim se da i oni u mene steknu poverenje kao u igrača, čoveka, trudiću se da opravdam to poverenje koje budem imao”, objasnio je Stefan.

Crvena zvezda u trećem kolu Evrolige dočekuje Žalgiris i biće to evroligaška premijera pred domaćim navijačima u postkorona periodu. Tim Dejana Radonjića pokušaće da upiše drugu pobedu u elitnom takmičenju, nakon pobede na gotovanju Makabiju, ali i nakon poraza od Igokee u ABA ligi.

Utakmica iz beogradske Arene na programu je od 19 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1. Od 18 sati možete pratiti i studijsku emisiju iz dvorane, kojom ćemo najaviti još jedan duel crveno-belih u Evroligi.

Kompletan intervju Stefana Lazarevića za Sport klub pogledajte OVDE.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare