Lisinac za SK: Imamo kvalitet, želimo medalju

Blog ostalo 28. maj. 20219:301 komentar
Podeli:
FOTO: CEV

Kvalitet neosporno imaju. Kao i želju da se posle godinu i po vrate pobedama. U Rimini su otputovali kao evropski prvaci, a nadaju se da će posle Lige nacija imati još jednu medalju u kolekciji. Odbojkaši Srbije u petak će odigrati prvi meč u elitnom komercijalno takmičenju, a rival će im biti stari znalac - selekcija Slovenije.

Treće izdanje Lige nacija značajno se razlikuje od prethodna dva u jednom segmentu – nema stalnih putovanja, kompletan turnir odigraće se na jednom mestu. Svi mečevi, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, igraju se u Riminiju.

Usled pandemije virusa korona, organizatori su odlučili da sve selekcije smeste u ‘zaštitni balon’, u kojem važe posebna pravila.

povezane vesti

Kako sve izgleda u Riminiju, za Sport Klub je otkrio Srećko Lisinac, srednji bloker reprezentacije Srbije:

“Očekivali smo da će mere biti striktinije. Oni su najavljivali da nećemo moći da izlazimo iz soba, da će po jedan igrač biti u sobi, da ćemo nositi maske skroz, da će svaki izlazak morati da se prijavi. Ali nije baš tako, uglavnom igrači i ekipe sede napolju u bašti. Kad idemo na obroke, nose se maske. Ali što se tiče kretanja, tu smo slobodni. Nije zabranjen kontakt sa drugim igračima i ekipama, može normalno da se komunicira i druži”.

Liga nacija prvo je takmičenje na kojem će Orlovi učestvovati posle neuspelih kvalifikacija na Olimpijske igre.

“Značaj ovog turnira nije veći jer ne igramo Olimpijske igre. Kao i uvek do sada, daćemo sve od sebe i pokušaćemo da se borimo za najviši plasman, da se plasiramo u polufinale, a onda da se borimo za neku od medalja. Nadam se da ćemo pronaći ritam, jer prošle godine nismo imali takmičenja. Biće dosta utakmica, nadam se da ćemo iz meča u meč da podižemo formu i poboljšamo kvalitet igre”.

“IZGUBILI SMO GODINU, KAO DA IH JE PROŠLO 100”

Zbog pandemije virusa korona, reprezentativnih takmičenja nije bilo godinu i po dana.

“Puno nam je nedostajalo da se okupimo, da se družimo. A onda i da se pripremamo za neko takmičenje. Svi mi to radimo iz ljubavi ovde i jako volimo da igramo za reprezentaciju, svoju zemlju. Falilo i da se prisetimo prošlih dpgađaja. Godina koju smo izgubili zbog korone kao da je trajala 100 godina. I meni je baš nedostajalo, jedva sam čekao da vidim svoje reprezentativne drugove.”

Slobodan Kovač je u Rimini poveo najjači sastav. U ekipi nema samo povređenog kapitena Nemanje Petrića. Međutim, ni ostali selektori nisu mnogo kombinovali.

“Poljaci, Brazilci, Rusi su došli u kompletnom sastavu, kao mi. Oni imaju najviše igrača u rotaciji i sigurno su favoriti za jedno od prva četiri mesta. Posle smo tu mi, Francuzi i Amerikanci. Mislim da će nam oni biti najveći rivali. Neće biti lak posao, mnogo je selekcija sa kvalitetnim igračima, ali i mi smo takvi”.

Foto: OSSRB

Pre nego što su otišli u Italiju, srpski odbojkaši odigrali su pripremni turnir u Sloveniji, gde su se sastali sa selekcijom domaćina i Bugarskom.

“Mečevi u Sloveniji su pokazali da nam je nedostajalo ritma. Prvu utakmicu protiv Bugarske B smo odigrali najgore i zabrinuli smo se svi, od stručnog štaba do nas igrača. Zbog toga je i dobro što smo bili tamo. Posle te utakmice smo videli šta nam nedostaje i mislim da smo dobro odgovorili na prvi poraz i lošu igru, jer je već u naredne dve utakmice sve izgledalo mnogo bolje”.

“ŽELIMO DA ODBRANIMO EVROPSKO ZLATO”

Ove sezone odbojkaše Srbije očekuje i Evropsko prvenstvo. Orlovi će u septembru braniti tron.

“Biće duža pauza, imaćemo vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo. Trenutno razmišljamo samo o ovom takmičenju, ali nam je u podsvesti i kontinentalni šampionat, gde će biti teško odbraniti titulu. Ali imamo kvalitet za to, siguran sam da ćemo se dobro spremiti, a ako budemo zdravi, borićemo se za najviši plasman. Imamo kvalitet, želju i volju da odbranimo titulu”.

Prvi meč ovog leta Srbija će odigrati upravo protiv Slovenije (petak, 15h na SK1). Biće to repriza finala Evropskog prvenstva, u kome su Orlovi došli do titule.

“Protiv Slovenije smo igrali treći meč na tom pripremnom turniru i bili smo dobri. I sada treba tako da odigramo, da budemo agresivni na servisu, da onda budemo dobri u bloku i odbrani. Probaćemo da osvojimo tri boda jer će start utabati put ka uspehu”, zaključio je Lisinac.

“LUKA JE SVE UČINIO LEPŠIM”

Početkom ove godine Srećko Lisinac i Stefana Veljković su postali roditelji, dobili su sina Luku.

Stvarno je prelep osećaj. Ne može se rečima opisati. Promenilo me je. Prvo na šta pomislim kad se probudim je Luka, kako su on i Stefana. Nije više šta treba da radim i kakav je plan, pre svega mislim na njih. Mnogo je lep osećaj”, izjavio je ponosni Srećko.

“Odbojka je i dalje moja strast, moja ljubav, tako da se odnos prema njoj nije menjao. Ne mogu da je stavim u treći ili četvrti plan. Mogu da kažem da se dolaskom Luke sve promenilo na lepšte. Postao sam emotivniji i sve što sam do sada voleo, volim još više”.

Komentari

Vaš komentar