Mitrović za SK: Kao da nikada nismo ni odlazili

Skener 15. okt 202112:59 > 13:11 2 komentara
Luka Mitrović
kkcrvenazvezda.rs

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović govorio je ekskluzivno za Sport Klub o svom odlasku i povratku u Crvenu zvezdu, o poznatim licima koja su ga dočekala u klubu, ali i o borbi sa povredom i oporavkom posle operacije.

„Prethodne tri godine, tri i po godine, od mog odlaska iz Crvene zvezde, bile su turbulentne sa malo manje uspona, malo više padova, ali išao sam korak po korak. Nakon sezone u Nemačkoj vratio sam se više koraka unazad, nakon operacije krenuo ispočetka i mogu da kažem da sam presrećan što sam nakon svega što mi se izdešavalo uspeo da se vratim na jedan ovakav nivo kakav je Crvena zvezda i na takmičenje u Evroligi“.

Nakon Crvene zvezde put ga je odveo u Bamberg, zatim Mursiju, Manresu, Hapoel i Budućnost, a svaku priliku koristio je da sazri i da što više nauči iz povrede i procesa oporavka.

„Osim samog oporavka od povrede i operacije, bitno je bilo da ti sam prihvatiš neke stvari, da ćeš morati možda nekim malo težim putem, ali ja nikakav problem nisam imao sa tim. Ni da igram za ekipe koje su bile mnogo manjeg renomea nego timovi za koje sam pre toga nastupao, krenuo sam praktično ispočetka, išao korak po korak, sve se bolje osećao fizički, sve se bolje osećao na terenu, samim tim su i sve bolje partije stizale i zaslužio sam svoje mesto ponovo u Crvenoj zvezdi“.

„Kako je moj juniorski trener i moj omiljeni trener Žare Vučurović govorio ‘u košarci nema minuli rad’. Ukoliko si juče bio dobar, a danas loš, to što si juče bio dobar apsolutno nikog ne zanima. Sve to lepo što se izdešavalo u Crvenoj zvezdi u provm mandatu i sve dobre stvari koje sam ja individualno napravio više niko ne pamti ukoliko ja to ne mogu danas da ponovim. Borba je svakodnevna da se dokažeš prvo samom sebi, a onda i drugim ljudima koji te gledaju i prate“, objasnio je bivši igrač Budućnosti.

Da li je razmišljao kada je stigla ponuda Zvezde?

“Naravno da nisam razmišljao, gledao sam to kroz prizmu da posle svega što se desilo, stigao je neka nagrada, da ponovo igram u klubu u kome sam počeo neki svoj košarkaški put, u kome sam stasao i kao igrač i kao čovek, to je prilika da se ponovo okušam u Evorligi i da pokažem da mi je tu i mesto„, rekao je Mitrović.

On je jedan od povratnika u crveno-beli tim ove sezone. Trener Dejan Radonjić poželeo je da ponovo sarađuje sa Maikom Cirbesom, Nejtom Voltersom, Nikolom Kalinićem.

“Komentarisao sam sa Kalinom skoro, kao da je neko zamrznuo vreme 2014/2015. i sada je ponovo pritisnuo ‘plej’. Dosta istih lica, isti trener, isti stručni štab, dosta istih ljudi oko samog tima, kao da nikada nismo ni odlazili. To prija i olakšava boravak tu, već znate kako sve funkcioniše, poznajete ljude i lakše je tako funkcionisati“, rekao je Luka za Sport klub.

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati igraju protiv CSKA u Moskvi, uz direktan prenos na Sport klubu 1  i pokušaće da upišu treću pobedu u elitnom takmičenju.

Pre utakmice možete pratiti i studijsku analizu „duple nedelje“ Evrolige.

Kompletan intervju sa Lukom Mitrovićem pogledajte OVDE:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare