Moca legenda dok je zemlje, travke i neba

Blog ostalo 4. dec 20218:001 komentar
Momčilo Moca Vukotič
Starsport

ON. Jedan. Jedini. Moca. Niko kao ON. I sve što bi dalje išlo, i što će ići o njemu, počinjaće i završavaće se istom rečju – LEGENDA. Zaslužio za života, zaslužio dokle god je zemlje, travke i neba. Zauvek.

LEGENDA. Neponovljiv čovek, duša, srce, sve, na dlanu.
LEGENDA. Divan suprug, uzoran otac, mili, dragi deda.
LEGENDA. Prijatelj i kad se peva, i kad se pije i kad se plače.
LEGENDA. Sportski vitez prvog reda, ličnost, autoritet.
LEGENDA. Od 12.godine nezaobilazni deo beogradskih crno-belih.
LEGENDA. Umetnik igre na dva gola, idol brojnim generacijama.
LEGENDA. Čak 791 utakmica i 339 pogodaka za Partizan.
LEGENDA. Trostruki šampion Jugoslavije (1976, 1978.i 1983.godine).
LEGENDA. Vođa, rođen da bude vođa. I bio je pravi vođa.
LEGENDA. Igrač, igračina, majstor, veliki majstor fudbala.
LEGENDA. Dragulj Partizana, zaštitini znak kluba iz Humske.

Povezano

Neko na koga je uvek moglo da se osloni, sa svima je umeo, neko čija je topla reč i podrška davala snagu, ohrabrivala, vraćala veru, neko poput mosta… Neko i nešto. Moca. Drugar, neuporediv savetnik, čovek zbog kojeg su se mališani zaljubljivali u fudbal, trenirali, zatim i igrali, fudbalski šarmer. Moca. Kad ON prođe, zemlja se zatrese. Od blagosti, od topline… Moca. Koliko li je samo knjiga pročitao u karantinu uoči utakmica? Drugi su spavali, dok je svetlo gorelo u njegovoj sobi, a šef Toma Kaloperović nervozno šetkao oko hotela, smišljajući kako da ga „zaustavi“, pa mu neke tople noći pade na pamet da pokuca na vrata i saopšti: „Moco, da znaš, ovde nisu obični komarci, ovde su komarci kao rode, pričuvaj se, igramo derbi“. A, Moca? Sve je propratio osmehom, shvatio je odmah o čemu se radi, ali „preporuku“ je prihvatio kao zapovest, želeći, pre svega, da umiri čoveka koji ga je voleo kao svog sina Miška. Otud je brže, bolje, isključio lampu. Moca. Tih, povučen, otkako je ušao u običan svet, takav se trećeg decembra 2021.godine pridružio svetu besmrtnih.

U pravu je Saša Ilić, u pravu su svi koji neguju ljubav prema Partizanu, stadion u Humskoj trebalo bi nazvati imenom ljudske, fudbalske gromade. Jedan je Moca. LEGENDA.

Komentari

Vaš komentar