Možda će Misteri spasti svet?

Blog ostalo 24. mar. 202110:00 > 10:1214 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
FSS

Selektor od imena i preizmena. Onog pravog. Fudbalskog. Legendarnog. Takve morate slušati. Tačnije, ne morate, ali želite. Zato što je takvima lako verovati. Svaka njihova reč deluje istinito. Kada vam kažu da ćete biti najbolji, onda vi znate da ćete to zaista i biti.

ON možda nije rekao da će njegovi igrači biti najbolji. Barem tako nešto nije izgovorio javno – iako je izvesno da se upravo tim rečima obratio svakom od njih, oči u oči, na prvom sastanku – ali je u svim dosadašnjim obraćanjima plebsu bio jasan po jednom pitanju:

Povezane vesti

Želim da budemo dominantni. Da igramo atraktivno, napadački, i da idemo na pobedu protiv svakog rivala. Duboko verujem da mi to možemo“.

Dragan Stojković Piksi je rekao to. A kada Dragan Stojković Piksi priča, onda vi slušate. Dragan Stojković Piksi veruje. A kada Dragan Stojković Piksi veruje, onda vama ne preostaje ništa drugo nego da činite isto.

Vera je ono što pokreće čoveka. I sve(t). Predstavlja početak i kraj svega. Svaki uspeh potkrepljen je njome, a neuspeh prožet nedostatkom iste. Ako je suditi po entuzijazmu koji je vladao u fudbalskom centru u Staroj Pazovi, dan pre novog početka reprezentacije Srbije, o ovome drugom se ni ne razmišlja.

U prilog tome svedoči i priznanje Dušana Tadića.

Voleo bih da je neko snimio atmosferu sinoć na sastanku. Od prvog momenta je mister hteo da nam ugradi to njegovo samopouzdanje, harizmu… Mislim da su svi to osetili“, otkrio je plejmejker Orlova na konferenciji za medije.

Da reči novog kapitena ne predstavljaju puko dodvoravanje selektoru, potvrđuje i stav Nikole Milenkovića saopšten u kameru Sport Kluba.

Novi selektor je doneo nove ideje, entuzijazam, visoku ambiciju i veru u ono što smo zacrtali kao cilj – plasman na Svetsko prvenstvo“, poručio je stameni štoper.

I ne misle samo Duća i Bleki tako. Da je Piksi, kao kakav mesija, praktično preko noći vratio veru timu kazaće vam svi unutar i oko tabora Orlova. U zvaničnim i nezvaničnim razgovorima. Ljudi iz stručnog štaba i oni zaduženi za odnose sa javnošću. Osobe koje održavaju teren i kafe kuvarice.

Neki će napraviti poređenje i sa atmosferom iz zlatnog doba Radomira Antića, kada je državni tim poslednji put bio ponos nacije. Kažu da se može prepoznati identična harizma kod selektora. Da se, poput Antićevih reči, i svako Stojkovićevo izgovoreno slovo sluša načuljenim ušima.

Dragan Stojković Piksi
FSS

Sličnost se nalazi i u tome što igrači Stojkovića, kao tada Antića, oslovljavaju na isti način – Mister. Tadić ga je baš tako nazvao nekoliko puta na konferenciji za medije. I to zaista nije delovalo kao nešto nametnuto, već kao ono što je došlo prirodno. Kao odraz najjačeg utiska koji je Piksi ostavio na svoje izabranike.

Možda je stvar baš u tome Mister? Možda su Misteri ti koji će spasti svet? Ili barem svet srpskog fudbala, kojem godinama unazad preti uništenje od raznih „mistera“.

Prethodni, i do danas jedini Mister vratio je Srbiji veru, ali je u njenom potpunom isceljenju prisilno zaustavljen od strane ovih pod znacima navoda.

Sada je vera ponovo tu. Došla je prirodno, uz novog Mistera. A vera pokreće sve(t). To bi trebalo da bude dovoljno i za Orlove, zar ne?

Koliko večeras saznaćemo odgovor.

Srbija – Republika Irska, prvo kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru (20.45, Nova S).

Komentari

Vaš komentar