Nastavlja se agonija Zvereva

Aleksander Zverev
REUTERS/Hannah Mckay

Sedam ipo meseci je prošlo od predaje polufinala na Rolan Garosu, a Aleksander Zverev je i dalje za svetlosnu godinu udaljen od svog najboljeg tenisa. Istegnuće skočnog zgloba u drugom setu duela sa Rafaelom Nadalom, u jednom od najboljih mečeva prošle godine, nanelo je mnogo veću štetu nego što je iko očekivao.

Ovakve povrede obično se mnogo brže zaleče. Nemac je čak planirao povratak na Ju-Es openu, pre četiri meseca, nekoliko puta ga je odlagao a u Melburnu se videlo da nije ni trebalo da žuri.

povezano

Iako je dobio prvi meč na Australijskom openu, već u drugom je poklekao pokazavši da ga čeka duga i strma uzbrdica do povratka u vrh.

– Još me mnogo posla čeka – istakao je posle poraza od Amerikanca Moa, 107. na svetu, sa 6:7, 6:4, 6:3, 6:2.- Jednostavno, nisam danas uradio ono što je bilo do mene.

Kolika je ovo senzacija, najbolje govore reči Majkla Moa, inače srećnog gubitnika:

– Život je stvarno lud. Već sam mislio da su mi sve lađe potonule, rezervisao avion za put kući, a sada sam prvi put u trećem kolu na gren slemu, i to posle pobede nad Zverevim.

Posle bele zastave na Garosu Nemac je bio svetski broj 2. Sada je 13, a preti mu novi pad jer nije odbranio prošlogodišnje poene iz Melburna.

– Svestan sam da ima mnogo segmenata u kojima moram da popravim igru, ali moram da bude realan. Trebaće mi još nekoliko meseci da dostignem najbolji nivo – objasnio je Zverev.

Olimpijski šampion iz Tokija tvrdi da je povreda zalečena.

– Zglob me više ne boli, ali daleko sam od neophodnog fizičkog nivoa – objašnjava 25-godišnjak iz Hamburga.- Izgubio sam i brzinu, moje kretanje nije kao pre povrede.

S obzirom da na Vimbldonu i na Ju-Es openu nije igrao, a da je u Melburnu loše prošao, sada se prestrojava na parisku šljaku.

– Povoljna okolnost je da do sledećeg gren slema imam tri meseca. Dotle ću igrati puno turnira kako bih nadoknadio propušteno.

Prvi korak na tom putu će biti kvalifikaciona runda Dejvid kupa. Zverev će predvoditi Nemačku protiv Švajcarske u Triru početkom februara sa željom da se plasira u završnu fazu.

Komentari

Vaš komentar