Od treme do igre

Skener 22. jun 202213:14 1 komentar
Marko Radulović
VSS Slobodan Sandić

Bilo je 7:6 za Ameriku. Sredina druge četvrtine u kojoj srpskom timu do tada nije mnogo toga polazilo za rukom. Tada je Dejan Savić zatražio tajm-aut o kojem se priča i o kojem će se pričati. Autoritetom trenera, snagom očinske poruke, harizmom čoveka koji zna šta treba i kada treba da upotrebi beogradski sleng, održao je vakelu garniranu dobro poznatim vokabularom na kojem mu niko neće zameriti.

Iz tog minuta izdvojićemo samo:

– Nemoj da mi igrate nja, nja, nja. Hoću odmah u sprint….

I te reči kao da su probudile, ili ako hoćete skinuli tremu sa trojice debitanata Nikolu Lukića, Marka Radulovića i Gavrila Subotića. Do tada je trema činila svoje, delovali su da ne znaju gde su, zašto i zbog čega su tu. I onda su počeli da opravdavaju razlog poziva.

Marko Radulović je postigao važan gol pred poluvreme za 8:7. Posle velikog odmora bio je kreator majstorije koja je zaustavljena prekršajem za peterac i gol Mandića za 10:8 i tačku je stavio drugim pogotokom za vođstvo 14:11 sredinom poslednjeg dela.

– Drago mi je da smo pokazali karakter i iz nekog egala stigli do važne pobede. Pokazali su Amerikanci da su fizički jaka ekipa, kvalitetna ali je naš kvalitet na kraju presudio. Jasno nam je da da smo odigrali daleko slabije nego što smo očekivali ali verujem da će naredni mečevi biti uspešniji što se tiče odbrane – rekao je Radulović.

Nikola Lukić
VSS Slobodan Sandić

Nikola Lukić je svoje zvezdane trenutke doživeo prvo važnim golom sredinom treće za prednost 9:8 a početkom je odigrao svojih 50 sekundi na najvišem nivou. Prvo je pogodio mrežu za 12:10 a posle 40 sekunde je nagradio oduzetu loptu i dobru kontru za tri gola prednosti.

– Čestitke pre svega ekipi, odigrali smo dobro kada je trebalo. Ne zavarava nas pobeda jer je odbrana bila loša, daleko od potrebe ovakvog takmičenja. Sigurno je bilo treme u početku, kasnije je nestala. Kada se sve pogleda bodovi su tu, ali igra mora da bude bolja – tvrdi Lukić.

Gavril Subotić za razliku od prethodnika ima dve Svetske lige, dugo je čekao šansu. Nije ga bilo u meču dugo, onda se raspucao. Važan gol za 11:8 mu je toliko značio da je na pravi način pokazao radost. Kasnije je još jednom pogodio četiri minuta pre kraja za 15:12.

– Nema tu mnogo priče, nismo bili na potrebnom nivou posebno ispred našeg gola. Čak 13 primljenih golova je mnogo. To ne smmo da dozvolimo. Radićemo narednih dana, cilj u grupi smo ostvarili i siguran sam da ćemo podići formu do najvažnijih utakmica- kaže Subotić.

Gavril Subotić
VSS Slobodan Sandić

Tako razmišljaju trojica debitanata koje je trema okovala a zatim ih je Savić oslobodio do te mere da postanu igrači koji drže utakmicu pod kontrolom. Samo ni slučajno ne sme da se pomisli da su već prekaljeni reprezentativci. Ako to pomisle, sve je propalo. Mnogo je plivanja i igara pred njima da bi stali mežu velike igrače. Mogu da budu i sve zavisi od njih. Ovo samo nagoveštava da Srbija u njima trojici ima ozbiljan, ali ozbiljan potencijal.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare