„Partizan neće morati da se seli iz Arene kao prošle sezone“

Euroleague 19. jul 20228:00 > 8:31 8 komentara
košarkaši Partizana
Starsport

Partizan je sa nestrpljenjem iščekivao povratak u Evroligu, ali i raspored takmičenja, u nadi da će većinu utakmica moći da odigra u beogradskoj Areni, gde je oficijelno domaćin. S obzirom na to da najveća dvorana na Balkanu nije samo košarkaški i sportski prostor, nisu višak dileme navijača i ljubitelja obruča, koliko će puta crno-beli morati da se „isele“ zbog drugih različitih manifestacija.

„Nemam tačnu informaciju, osim preliminarnu, tek bi trebalo da se sastanem sa Goran Grbovićem, direktorom Arene. Ali, većinu evroligaških mečeva bićemo domaćini u pomenutom objektu. Najvažnije je da tokom predstojeće sezone, tamo neće biti događaja koji bi potrajali, kao što je bio slučaj sa svetskim šampionatima u boksu i atletici. Ako i dođe do nekog ‘preklapanja’, to će biti na, eventualno, nekoliko dana“, optimista je Dejan Kijanović, direktor crno-belih, u izjavi za Sport Klub.

Pročitajte još

U razgovoru za naš sajt, Grbović je nagovestio problem oko domaćinstva u ABA ligi, koja se igra vikendom, kada mogu da se „dese“ koncerti?

„Dok regionalna liga ne objavi raspored, ne mogu ništa da spekulišem. Ali, dobra je stvar što većina muzičkih i sličnih događaja ima status takozvanih rezervisanih termina, onih koji u žargonu nisu ‘zakucani’, pa je u tu moguć dogovor. Relativno malo ima ‘ino’ produkcije, koje ne mogu da se pomeraju u smislu datuma kao koncert Lare Fabijan. Ili ono što je vezano za 8. mart (Dan žena), ali i 14. februar (Dan zaljubljenih). Partizan je u mnogo boljem (domaćinskom) položaju nego u sezoni iza nas“.

ABA/Dragana Stjepanović

Kada će početi prodaja sezonskih karata i u kom obimu?

„Zamolio bih navijače za još malo strpljenja, ne duže od nedelju do desetak dana. Spremamo strategiju, ali i specijalne pakete, posle povratka u evroligaško društvo. Biće i raznih kategorija, ali i cena ulaznica. Jer, moramo da vodimo računa o ekonomskim interesima, kako klub da preživi, ali i da izađemo u susret armiji simpatizera, koji su godinama čekali ovakav trenutak. Cene bi trebalo da budu prihvatljive za obe strane. Važno je da se taj deo posla dobro uradi, nemamo potrebe da žurimo“.

Večiti rival Partizana je očigledno „požurio“, njihove sezonske karte su već u prodaji?

„Crvena zvezda ima čistiju situaciju sa domaćinstvom u ‘Pioniru’, pa i mi smo ranije slično radili. Nigde ne kasnimo. Ima više od dva meseca do početka sezone, sve ćemo odraditi na zadovoljstvo onih koji nas nose sa tribina“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare