Pregled igre: Zašto je Partizan „morao“ da izgubi u Andori?

Blog ostalo 11. nov. 20219:308 komentara
Podeli:
Nemanja Dangubić, Alen Smailagić, Rade Zagorac, Partizan
Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Partizana u četvrtom kolu grupe A Evrokupa pretrpeli su prvi poraz u sezoni. Posle sedam trijumfa u regionalnoj ABA ligi i tri u drugom po jačini klupskog takmičenju Evrope, izabranici Željka Obradovića su zaustavljeni na Pirinejima, od Andore - 61:60.

Crno-beli su, uz malo sreće, mogli da nastave trijumfalan niz i ostanu jedina neporažena ekipa u takmičenju, međutim, namerili su se na čvrstog protivnika koji se potrudio da iskoristi neke od mana srpskog tima. I uspeo je.

Autor: Stefan Dinić

Analize će za cilj imati da pruže uvid na nešto drugačiji i interesantniji pogled na mečeve nego što je slučaj bio do sada, isticanjem određenih trenutaka koji su se pokazali kao odlučujući kako za to, tako i krajnji ishod.

Startne postave
Androra: Miler-Mekintajer, Kraford, Pauli, Nua, Arteaga
Partizan: Madar, Panter, Kuruc, Ledej, Koprivica

Povezane vesti

1/4: Madar je odmah agresivan na Mekintajeru po celom terenu, a visina i duge ruke Paulija otežavaju Panteru da sam kreira, pa je jasno ko su „obeleženi“ na obe strane. Loše se ušlo u postavljene napade za oba tima i u takvoj situaciji je uspeo najbolje da se snađe Madar sa 4 poena. Kuruc postiže lagan zicer iz dobre odbrane i to je jedino vredno pažnje što se njega tiče. Madar ubacuje i šesti poen nakon što je uzeo šesti šut na sredni prve deonice (4:8), a drugi faul pravi Mekintajer. Ulazi Hena, Pauli je na pleju. Andora pametnije napada do kraja četvrtine i postiže poene nakon dobre odbrane i tranzicije. Pauli je u kucanju, Arteaga za 2+1 uz loš faul Kuruca, Andora vodi. Jelinek pogađa na drugu asistenciju Paulija koji zatim krade loptu Kurucu za šesti poen i prvi Obradovićev tajm-aut. Kuruc ostaje na klupi i tako će biti do kraja meča. Andora nastavlja da igra energično u odbrani, greši i Mur nakon pika. Plus 4 je za domaće. Partizan 0/5 za 3, tri izgubljene lopte – Andora tri ukradene. Ledej i Panter su na po 10 minuta.

2/4: Avramović ulazi prvi put, Panter odmara. U prva dva minuta je bez poena uz nove muke u postavljenim napadima obe ekipe. Ledej to prekida trojkom (prvi poeni). Hana promašuje i treću trojku (0/4 iz igre), Avramović je na defanzivnom skoku i u poenima iz dobrog trčanja. Ledej uzima novi šut za tri koji pogađa, a Andora ne postiže poene skoro pet minuta druge četvrtine. Tajm-aut zove Navaro i nastavlja puno da rotira i da traži petorku. Izlaze Hana, Dianje i Nakić, ulaze Mekintajer, Ljovet i Kraford. Post prekida Jelinek trojkom, ali nastavlja Partizan da igra sjajno. Nakon što Avramović krade loptu Mekintajeru, Mur je u kucanju (za 18:3 u drugoj četvrtini) i +11 za Partizan. Novi tajm-aut Navara. Kraford rešava Mura leđima za prve poene nakon tri uvodna promašaja, a kasnije i postiže trojku za konačnih 32:24 za goste na poluvremenu. Panter je bez poena iz igre. Partizan ima pet ukradenih lopti na pet izgubljenih lopti Andore, ali samo četiri timske asistencije. Andora traži šutera: Hana 0/6 iz igre, Kraford 2/6 iz igre, a Mekintajer nula asistencija na dve izgubljene lopte.

3/4: Andora je u odnosu na start meča sa Jelinekom umesto Kraforda, a Partizan bez Koprivice i Madara, a sa Avramovićem i Dangubićem i samo Ledejem kao visokim. Gosti ne koriste prva četiri napada, a na drugoj strani blista Arteaga sa četiri brza poena. Smajlagić zakucava za jedan od lepših poteza na utakmici, ali i sve poene Partizana iz igre do samog finiša četvrtine. Kada je ušao Dianje, Andora je krenula sve da preuzima osim Pantera na kome se jako visoko i agresivno iskakalo nakon pika. Na loš napad Partizana se nadovezao dobar napad Andore, krenuli su da igraju sjajno u postavljenom napadu. Zakucava Pauli na asistenciju Mekintajera, Jelinek pogađa i Andora preuzima vođstvo. Obradović pokušava sa izmenama, ulaze Mur i Trifunović, Avramović se vraća, pa Koprivica i Madar, ali samo četiri ubačena bacanja u nastavku… Za Andoru se vraća Arteaga koji nastavlja da postiže poena, zakucava i Mekintajer iz kontre za +10 poena domaćih. Avramović krade loptu Morganu za četvrti poena Partizana iz igre u ovih deset minuta. Takođe, Panter je i dalje bez poena iz igre.

4/4: Panter promašuje i peti šut za dva, ali uspeva Partizan da se vrati u napadački ritam. Dva poena za Avramovića prodorom, pa Trifunovića, uključuje se i Koprivica, minus pet je. Hana igra sjajno za druge, pakuje dva zicera Arteagi (15p). Panter odustaje od šuta i poene iz igre postiže prodorom, a zatim besni Navaro menja gotovo čitavu petorku, međutim Panter je prvi put bolji od Paulija. Oseća da mora da uzme stvari u svoje ruke, pa uzima i šut preko svog čuvara i pogađa za tri (sedmi vezani poen) – 55:56. Nažalost, nakon toga promašuje dva šuta i gasi se nada za scenarijom iz Beograda. Mekintajer precizan, pa zatim i Hana za svoje prve poene (1/8 iz igre, ali 7 asistencija). Domaći su sa dva dobro iskorišćena mala faula pametno priveli ovo kraju.

Epilog: Partizan je sveden na samo šest asistencija na 22 pogotka iz igre i 15% u šutu za tri. Imao je sedam izgubljenih lopti (prosek je 17), a da ih je bilo više verovatno bi ova utakmica imala drugačiji epilog. Opet, 61:60 je konačan rezultat i ostaće dilema – da li je Partizan izgubio ovu utakmicu ili je Andora pobedila?

Komentari

Vaš komentar