Pregled igre: Gregor Glas – veliki dobitak za Partizan

Blog ostalo 16. dec. 202112:001 komentar
Podeli:
Uroš Trifunović, Partizan
edja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana nisu blistali, ali su zahvaljujući preokretu u poslednja dva minuta pobedili poljski Šlonsk u sedmom kolu Evrokupa.

Ekipa Željka Obradovića slavila je rezultatom 75:73 i sa učinkom 6-1 usamljena je na vrhu grupe A.

Startne postave

Partizan: Avramović, Glas, Dangubić, Ledej, Smajlagić
Šlonsk: Kolenda, Džastis, Ramljak, Kanter, Dževa

1/4: Smailagić je polovičan sa penala, a Dangubić ispada za zicer Ramljaka. Uz Avramovića, Glas je u ulozi kreatora. Avramović prodorom kažnjava preuzimanje Dževe, a zatim ga uvodi u pik za 2+1. Džastis pogađa trojku preko Dangubića, Dževa skokom u napadu ispravlja Kolendu, pa Kanter Džastisa. Šlonsk vezuje 6p na obruču za 8:15 i to je sve napadački od njih u ovoj deonici. Nakon tajm-auta Obradovića biće na 3 izgubljene lopte i 0/10 iz igre. Partizan iz toga uzima 14:0. Ulaze Trifunović i Madar, kasnije i Koprivica. Glas uvodi u pik Dževu za 2p, Madar vezuje 4p, po jednu trojku su ubacili Trifunović i Glas za 22:15. Glas 9p, Šlonsk 6 skokova u napadu.

Povezane vesti

2/4: Koprivica se uvodi u meč poenima, a Glas nastavlja za 26:15. Lendževajn licem postiže poene protiv Koprivice, ali Glas pakuje iz pika kucanje partizanovom centru. Na 30:17 i zicer Trifunovića, Urled uvodi u igru Kolendu, Džastisa, Dževu i Meiersa, dakle najbolje što ima. Prvi put ulazi i Mur. Šlonsk uzima 4p sa bacanja, Kolenda rešava Madara. Odgovara Ledej trojkom na asistenciju Mura, ali počinje partizanovo mučenje u napadu. Samo 4 poena za 5 minuta domaćih, dok će gosti završiti poslednjih 2 i po minuta sa 9 poena za konačnih 37:35.

Grupa A

Partizan 6-1, Lokomotiva 5-2, Huventud 5-2, Andora 5-2, Turk Telekom 4-3, Lietkabelis 3-4, Metropolitan 3-4, Hamburg 2-5, Slask 1-6, Trento 1-6.

3/4: Smailagić i Koprivica kreću zajedno. Ramljak duboko pomaže sa Trifunovića što ovaj kažnjava trojkom. Gosti kreću ovu deonicu sa 0/4 iz igre i 1/4 sa penala. Ramljak iz trčanja postiže poene, a Madar asistira (4) za zicer Koprivice. Glas pogađa svoju poslednju trojku, pa Trifunović poenima dovodi Partizan na +7. Obradović je sada sa Ledejom i Miletićem kome Meiers daje zicer. Glas čita dobro igru za svoje poene, pa poene Ledeja (52:44). Kolenda napada Miletića do zicera, a Glas završava meč svojim poslednjim poenima sa bacanja (18). Šlonsk i ovu četvrtinu zatvara serijom, ovoga puta 6:0. Kanter 2+1 Ledeju, pa Kolenda trojka preko Smailagića. Samo je +2. Šlonsk ima 5 ofanzivnih skokova u ovom periodu.

4/4: Ledej ugurava pod obruč Kolendu do zicera, pa pogađa sa visine penala. Glas završava meč zbog grčeva u obe noge. Dževa je precizan oba puta sa bacanja, a Ramljak nakon izgubljene lopte pravi nesportski faul na kucanju Trifunovića. Kanter izvlači peti faul Koprivice, a ubrzo će i Smailagić izaći iz istog razloga. Smailagić kucanje, Karolak bacanja, Mur i Karolak 3 za 3 za 66:63. Igra se koš za koš sve do Kanterove serije od 8 poena koja donosi njegovom timu +5. U razmaku od 45 sekundi Obradović zove i drugi tajm-aut. 2 minuta je do kraja. Šlonsk više nije postizao poene. Avramović greši, Karolak promašuje šut za pobedu svog tima i iz tog promašaja Avramović uzima poene iz trčanja. Tajm Urlep. Težak šut promašuje Kanter zbog dobre odbrane crno-belih, ali otvorenu trojku promašuje Ledej. Iz napada gostiju Dževa faulira Dangubića ispod koša Partizana, a partizanovo krilo to kažnjava sa oba pogođena penala i 72:73 na 20 sekundi do kraja. Domaći presingom teraju Karolaka u grešku, a Dangubić popravlja promašenu trojku Trifunovića! Partizan brani poslednji napad i zatvara ovu deonicu serijom 7-0 i pobedom.

Gregor Glas, Partizan, Šlonsk
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Epilog: 7/27 trojke, 15 izgubljenih lopti i 16 ofanzivnih skokova Šlonska su razlozi koji su doveli do neizvesne završnice. Ovakvo izdanje Glasa je veliki dobitak za Partizan, igrao je sa loptom u rukama i donosio prednost. Sa njim na kraju bi i ova završnica bila drugačija. Protiv Šlonska dovoljna je bila želja, ali za veće pobede će biti potrebno i više košarke.

Komentari

Vaš komentar