Pregled igre: Najbolji timski napad Partizana u Evropi

Skener 9. dec 202112:29 3 komentara
Partizan, Rade Zagorac, Alen Smailagić, Gregor Glas, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović
Sđjan Stevanović/Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Metropolitan u Parizu 89:82 i sada imaju učinak od pet pobeda i poraz u grupi A Evrokupa.

Startne petorke

Metropolitan: Kamings, Hornsbi, Konate, Hanter, Halilović
Partizan: Avramović, Panter, Dangubić, Ledej, Koprivica

1/4: Konate je na Panteru, dok je Avramović na Kamingsu, a Dangubić više u pomoći sa Konatea. Avramović pogađa trojku iz postavljenog napada, Hanter licem stavlja zicer Ledeju, pa je Partizan nakon pogođenog bacanja Pantera u zonskom presingu 1-2-2. Dangubić drugom asistencijom proigrava Ledeja za 2:6, ali odgovara Hornsbi sa dve pogođene trojke nakon duboke pomoći Pantera. Crno-beli nakon toga vezuju 7 poena (Panter 3+2, Avramović zicer iz ukradene lopte), ali se uvodi u meč i Kamings trojkom nakon što je napao Koprivicu iz pika. Ulazak Mišinoa umesto Konatea je Panter ispratio sa skoro svim poenima Partizana do kraja (6p, kreirao i trojku Ledeja). Francuski plejmejker je međutim pobednik ovog perioda igre sa 7 poena od ukupno 15 domaćeg tima u poslednjih tri i po minuta – period kada Partizan nije uspeo ni jednom da se odbrani. Hornsbi 10 poena, 4-0 u ofanzivnim skokovima za Metropolitan.

2/4: Panter trojka iz tranzicije, ali Madar razigrava već dovoljno razigranog Hornsbija (3+2) svojim prekomernim pomaganjem i Obradović uzima tajm. 33:26. Hornsbi konačno promašuje, a Madar pogađa trojku na drugoj strani, pa tajm zove Kole. Smailagić vezuje 4 poena nakon što vrti pik sa Panterom i Madarom (3as). Mur prvi put ulazi u igru u 14. minutu i Partizan uzima vođstvo nakon njegovih bacanja, ali prvu trojku ove sezone pogađa Hanter iz dobre odbrane gostiju. Finiš prvog poluvremena Hornsbi zatvara svojim 20 poenom, dok crno-beli ubacuju četiri bacanja za 53:50. Metropolitan 5/10 za 3, Partizan 13 asistencija na dve greške.

3/4: Drugo poluvreme Hanter otvara ofanzivnim skokom i poenima, ali narednih pet napada Metropolitan ne koristi. Smailagić vezuje dve trojke nakon dodavanja Zagorca, a Hornsbi prodorom (22p) stavlja tačku na svoje najbolje izdanje ove sezone. Hanter licem napada Zagorca za 2+1, ali Avramović pakuje koš na obruču Ledeju, utrčava u zicer nakon udvajanja Koprivice i iz izolacije rešava Mišinoa za 66:66. Ho-Ju-Fat postiže i šesti poen u ovoj deonici, a Dangubić zakucava i petu izgubljenu loptu Kamingsa. Metropolitan za ovih deset minuta: četiri izgubljene lopte i 6/15 iz igre – 15 poena. Partizan konačno postoji u utakmici i defanzivno.

4/4: Konate igra odbranu na Panteru bez pomoći, pa to koriste Avramović i Smailagić za poene nakon pika. Partizan uglavnom preuzima, ali sa mnogo boljom individualnom odbranom. Dangubić je pogodio i trojku, a nagradio se i Koprivica prvim poenima nakon što je uradio puno dobrih stvari večeras. Posle tajma Kolea, Koprivica vraća u koš Panterov promašaj. Kamings postiže trojku, Hornsbi nastavlja da promašuje i crno-beli blistaju u odbrani narednih četiri i po minuta koliko je Metropolitan bez poena. Partizan odlazi na +11. Panter je vezao 6 bacanja do kraja, Madar je pogodio jedan težak šut, a Ledej je u kucanju iz greške Halilovića i utakmica je zatvorena.

Epilog: Ovo je najbolji timski napad Partizana do sada u Evrokupu, 22 asistencije na samo tri izgubljene lopte (Hamburg – 106p, 24as – 22izgl, Andora – 60p, 6as – 7izgl). Kamings je sveden na najmanje poena i na najviše izgubljenih lopti. Utakmica je ovoliko trajala zbog loše odbrane u prvom poluvremenu. Igra je sve čistija – put je sve jasniji.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare