Pregled igre: Pametan napad Partizana, ali pobeda odbrane

Skener 13. jan 202213:17 > 13:19 0 komentara
Partizan, Balša Koprivica
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana u prvom meču u Evrokupu u 2022. ubedljivo su u "Areni" pobedili Trento rezultatom 97:65 i prvi deo takmičenja u grupi A zaršili su sa učinkom 7-2.

Povezane vesti

Trener Željko Obradović nije mogao da računa na zaražene Radeta Zagorca, Aleksu Avramovića, Nemanju Dangubića i Dušana Miletića, ali mora se imati u vidu i da je italijanski tim, koji je ostao na samo jednom trijumfu, u proteklom periodu imao mnogo problema.

Startne postave

Partizan: Mur, Panter, Kuruc, Smailagić, Lesor.
Trento: Foraj, Flakadori, Kerolajn, Mecanote, Vilijams.

1/4: Oba tima se trude na startu da preuzimaju što manje, Foraj čuva Pantera, dok je Kuruc na Kerolajnu. Uvodne poene Partizana postiže Panter sa poludistance nakon što uvodi Vilijamsa da brani pik, a Smailagić je u ziceru, dok Vilijams zakucava iz igre licem protiv Lesora. Usledila je serija crno-belih 8:0, Panter pogađa još 2 puta sa poludistance, upisuju se i Mur i Lesor u strelce. Kerolajn prekida seriju od 4 promašaja Trenta poenima iz trčanja, ali se mučenje gostiju nastavlja i u naredna 2 min. Flakadori je izgubio i drugu loptu, promašivali su i otvorene šuteve, a do kraja četvrtine će poene postići samo Flakadori i Mecanote. Panter i Smailagić su pogodili po 2 bacanja, Kuruc je zakucao, Mur je već na 6 poena, ali je lider prve deonice Panter sa pogođenom trojkom i 11 poena. 27:8, Trento se 3 puta odbranio, Partizan 8/11 za 2.

2/4: Drugu deonicu Trento otvara poenima Flakadorija, ali će na sledeće poene gosti čekati duže od 3 min. Nova serija Partizana (11-0) započinje trojkama Madara, pogodio je i dva bacanja i iskreirao trojku Trifunovića za 38:10. Lošu igru Trenta prekida Mecanote zicerom nakon lošeg preuzimanja Glasa i Trifunovića. Foraj se uvodi u meč poenima, a pogađa i Konti za tajm-aut Partizana. Iz pauze Glas i Mecanote (1/5) razmenjuju po trojku. Madar asistira i za prve poene i kucanje Koprivice, pa je Molin već u petorci sa mladim Delanom. Trento će pogađati sa penala, Flokari 3/4, Mecanote 1/2, Kerolajn 3/3, ali Mur vezuje 5 poena, a Smailagić popravlja prodor Lesora za 52:30. Madar 10p, 2as u ovoj deonici, Trento 1/11 za 3, Partizan 6/10 za 3.

3/4: Iste petorke sa starta kreću i drugo poluvreme. Grešku Foraja Panter pretvara u poene, pa kažnjava prodorom preuzimanje Kerolajna. Mur vezuje 6 poena i završava meč košgeterski sa 17 (7/9 za 2). Mecanote vezuje dve trojke, ubacuje i Vilijams na asistenciju Mecanotea za -17 i period najbolje igre Trenta. Obradović reaguje tajm-autom, vraća Madara i Koprivicu. Završava utakmicu poenima i Panter (17, 6/8 za 2), a Mecanote pogađa i treću trojku, sada preko Kuruca. Madar i Koprivica igraju iz pika za poene partizanovog centra (2+1), a Koprivica udara i treću rampu za +21. Trento 4/6 za 3 poena u ovoj deonici, Partizan 59% ukupno za 2.

4/4: Madar pogađa trojku (3/3), Trifunović promašuje, pa vezuje 4 poena. Flakadori prodorom postiže poene pored Koprivice. Promašivali su Madar, Glas, Kerolajn, Koprivica udara rampu Vilijamsu, pa postiže poene na obruču. Molin uzima tajm-aut, Trento staje u zonu, ali Madar pogađa trojku za 86:57. Vilijams je u ziceru, Glas zakucava iz dobre odbrane crno-belih. Kerolajn će u nastavku imati 1/5 za 2. Partizan igra odbranu kao da je nerešeno. Foraj i Ledej postižu prve poene iz igre na 2 minuta do kraja, a utakmicu zatvara Glas zakucavanjem.

Epilog: Partizan je igrao dobro i pametno u napadu, ali je utakmicu pobedio odbranom. U meču bez Zagorca, Avramovića, Dangubića, Rejnoldsa, Saundersa i Bredforda visok ritam i nije bio očekivan, ali je Partizan dobio doprinos od svakog svog igrača. Kerolajn je sveden na 5/16 iz igre, a niko nije imao u Trentu preko 50%, pa Molin nije imao raspoloženog igrača. Ovo su najbolje utakmice Madara i Koprivice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!