Pregled igre: Zvezdin problem sa rosterom

Blog ostalo 19. nov. 202111:24 > 11:2810 komentara
Podeli:
Nikola Ivanović, Rudi Fernandes
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Reala na gostovanju u Madridu 79:67 u okviru 11. kola Evrolige, što im je bio sedmi poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

Povezano

Dejan Radonjić u tom duelu zbog povreda nije mogao da računa na Nikolu Kalinića, Luku Mitrovića i Nejta Voltersa, a ’crveno-beli’ su se dobro držali tokom prvog poluvremena, pre nego što je ’kraljevski klub’ prelomio utakmicu.

Startne postave
Real Madrid: Ertel, Abalde, Hanga, Jabusel, Tavares
Crvena Zvezda: Marković, Dobrić, Lazić, Davidovac, Kuzmić

1/4: Lazić je na Ertelu, Dobrić na Hangi, a Marković na Abaldeu. Blokadama se napadaju Kuzmić i Tavares. Dobrić postiže poene nakon izlaska oko Kuzmića, a Tavares posle pika sa Ertelom. Ertel kreira i otvorene trojke Abaldeu i Hangi za 8 poena Reala. Dobrić je do pogođene trojke preko Hange dobio dve rampe. Jabusel ne uspeva leđima da igra sa Davidovcem, a kasnije ni Abalde sa Markovićem. Nakon samo tri minuta ulazi Ivanović koji greši u dodavanju. Zvezda ne vidi obruč od Tavaresa (2blk), koji dominira i u drugom reketu poenima nakon ofanzivnog skoka. Jabusel je u kucanju zbog pomoći na Tavaresu i već je 14:5. Laso pravi prvu izmenu nakon sedmog minuta, dok je Radonjić sa novih pet igrača. Zvezdina druga grupa sa Cirbesom uvodi meč u ravnotežu – 2p preko Tavaresa, 2 bacanja, pa zicer i crveno-beli su na samo -3. Cirbes 6p, 3sk za tri minuta.

2/4: Holins lovi Crbesov promašaj za 2+1. Zvezdin centar je dobar i u odbrani nad Poajeom. Simonović i Davidovac promašuju otvorene trojke iz loše odbrane Reala. Cirbes ne gradi Poajea koji dolazi do trećeg ofanzivnog skoka za 3min i Radonjić vraća Kuzmića i Dobrića. Ivanović prve poene postiže sa penala, ali previše pomaže sa Hange za njegovu trojku (25-22). Zvezda uzima vođstvo nakon školskog primera kako se napadaju protivnička preuzimanja. Laso uzima tajm-aut. Obojica trenera menjaju. Fernandez vezuje 4p, Jabusel postiže trojku, dok Zvezda do kraja postiže poene sa linije slobodnih bacanja pametnim korišćenjem protivničkog bonusa za 32:32. Zvezda 1/8 za 3, 8 izubljenih lopti na 6 ukradenih Reala. Radonjić je napravio ukupno 15 izmena, Laso 9. Crveno-beli drže ritam i spuštaju Real na samo 2p iz kontre.

3/4: Real je sa Kozerom umesto Abaldea, Zvezda je sa istih 5 kao na startu. Domaći izlaze nakon pauze agresivniji, prilaze po celom terenu, ne preuzimaju ništa i ne pomažu prekomerno. Sveli su sve što mogu 1 na 1 u odbrani. Tavares nastavlja da pravi prednost za svoj tim. Ertel postiže trojku iz njegove blokade, kasnije i Kozer, a visoki centar postize i poene sa poludistance (2x). Nakon 4min je 42-36, Radonjić uzima tajm i uvodi Holinsa i Cirbesa koji postiže svoj osmi poen. Ali Zvezda na naredne poene iz igre čeka 3 i po min, dok Real agresivnom odbranom i uvlačenjem Cirbesa u pik odlazi na +12. Iz Hangine greške Holins pogađa trojku, a Marković leđima protiv Ertela kreira trojku Simonovića. Tavares pogađa sa faulom, Kozer je u laganom ziceru za ipak -13. Tavares 9p, 2blk, Ertel 9p, 2sk, 1as i dve ukradene u trećeoj četvrtini. Cirbes je na 10p ukupno.

4/4: Marković, Davidovac, Ivanović i Dobrić su već na oko 20min u igri. Tavares postiže poene pored Cirbesa, pa pomaže za promašaj Holinsa. Simonović postiže trojku za novi post sa poenima iz igre. Dve izgubljene lopte, promašaji Ivanovića i Kuzmića. Real kažnjava svako kašnjenje potrošene Zvezde. Abalde i Poaje vezuju po 4p, Fernandez pogađa trojku i to je već +19 na 6.30 do kraja. Pobednik je odlučen. Zvezda uspeva u nastavku da pobedi ovaj period do kraja i da na dostojanstven način izgubi.


Epilog
:

Za borbu i trčanje sa Realom je potrebno mnogo duže od ovakvog rostera. Treća četvrtina je odlučila pobednika u kojoj je Zvezda naterala Real na odlično njihovo izdanje i veliku potrošnju. Bilo bi drugačije sa dužom klupom i uz ovakvo (najbolje!) izdanje Holinsa i Cirbesa.

Komentari

Vaš komentar