Printezis za SK: Šutevi za pobedu protiv CZ? Za to treniram

Skener 9. dec 202113:17 > 15:22 6 komentara
Jorgos Printezis
Sport Klub

Kapiten Olimpijakosa Jorgos Printezis govorio je za Sport klub o očekivanjima pred susret sa Crvenom zvezdom, ali i o tome koliko mu na terenu nedostaje Vasilis Spanulis. Pred duel sa beogradskim crveno-belima Printezis se prisetio i dva važna šuta koja je pogodio za pobedu nad Crvenom zvezdom i to onda kada je bilo najbitnije.

Njegov dugogodišnji saigrač i prijatelj Vasilis Spanulis odlučio je da se oprosti od košarke proteklog leta, a za Printezisa je to značilo veliku promenu i na poslovnom i na privatnom planu.

„Naravno da mi nedostaje, nije lako, on je toliko godina bio lider tima, imali smo toliko lepih trenutaka zajedno, proveli smo zajedno mnogo vremena i na terenu i van njega, sada mi izgleda čudno kada nije tu. Ali okej, on je doneo odluku za sebe, svoju porodicu, sada je u penziji i želim mu lep život, to je život. Svim stvarima dođe kraj i moraš da živiš dalje“, istakao je Printezis za Sport klub.

Crvena zvezda u duel sa Olimpijakos ulazi posle pobede na Zenitom u gostima 69:58, ali je i Olimpijakos u odličnom raspoloženju – sa trećeg mesta na tabeli stiže u Beograd.

Jorgos Printezis
Euroleague via Getty

„Gledao sam Crvenu zvezdu, i prethodnih sezona. To je tim koji podržavam skoro kao Olimpijakos, znam za odnose između navijača. Vidim da ove sezone imaju dobar roster, dobru hemiju. Crvena zvezda igra tvrdo, vratili su staru hemiju. Dobijaju mnogo energije od svojih navijača, naročito na domaćem terenu. Imaju dobrog trenera, igramo protiv odlične ekipe. Oni su težak protivnik, igraju timski i verujem da mogu da dostignu sve, igraće do poslednjeg minuta. Verujem da imamo dobru hemiju. Tim je ove sezone skoro isti kao prošle. Samo imamo tri ili četiri igrača koji su se veoma dobro uklopili. Dobro funkcionišemo jedni sa drugima, igramo malo drugačije od ostalih, svi dobro znaju trenera, kao i on nas. Imamo dobru hemiju i za sada igramo dobro. Bitnije mi je da ostanemo zdravi svi jer kad aigrate dobr u kontinuitetu, to ne znači da ćete igrati dobro i do kraja sezone. Sada igramo sasvim dobro, želeo bih da svi ostanemo zdravi, pa da nastavimo tako“, objasnio je kapiten pirejskog tima.

Printezisovi šutevi za pobedu u poslednjim sekundama važnih utakmica i dalje su deo svih televizijskih špica. Dva takva šuta uzeo je protiv Zvezde i pogodio, jedan od njih kada je Beograđanima bilo važno za plasman u Top 8 fazu.

„Ne osećam pritisak, samo osećam kao da sam na pravom mestu u pravom trenutku. I moram da donesem takvu odluku, zato i igram ovde. Zato sam i naporno radio od početka karijere, da bih imao priliku da uzmem takve šuteve. Volim da uzimam te šuteve i srećan sam što moj tim na kraju slavi. Znam da su dva takva šuta bila protiv Zvezde, oba su bila važna – prošle i pretprošle sezone kada su nam doneli prednost domaćeg terena. Znate, kada ste igrač želite da pobedite, za to trenirate. Znam za odnose dva kluba, zaista podržavam to i Zvezdu kao klub, ali isto tako moram da uradim ono što je najbolje za moj tim, to je bila veoma važna pobeda za nas jer smo izborili prednost domaćeg terena. Možda nam je to čak bila i šansa za Fajnal-for u tom trenutku, ali ja zaista od srca želim sve najbolje Crvenoj zvezdi“, zaključio je Printezis.

Utakmica iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ počinje u 19 sati i možete je pratiti direktno na Sport klubu 1, kao i naš studio sa lica mesta sat vremena pre početka meča.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare