SK analiza: Tadić i Mitar tandem za Mondijal

Blog ostalo 24. mar. 202123:30 > 9:1511 komentara
Podeli:
fudbalska reprezentacija Srbije, Aleksandar Mitrović
REUTERS/Marko Djurica

Srbija je pobedila na primijeri, prekinula seriju neuspeha na startu kvalifikacija, nastavila tradiciju uspeha u duelima sa Republikom Irskom. Velika tri boda u prvom kolu, posle tri gola, repriziranih “dečijih bolesti” u hoda po staklenim mukama. Pala je Irska, a Portugal je pred vratima.

Sport klub premijerno analizira učinak 16 kreatora startnog trijumfa i premijeru Dragana Piksija Stojkovića.

Marko DMITROVIĆ 6,5

Serijske greške poslednje linije ostavile su Dmitrovića, u odsudnom momentu, na vetrometini za 0:1. Nije imao prostora za ozbiljniju reakciju ni kod drugog gola Iraca. U preostalom delu utakmice čuvar mreže Srbije nije imao posla. Ostavio je utisak čoveka od poverenja ispred mreže.

Povezane vesti

Nikola MILENKOVIĆ 7

Siguran u poslednjoj liniji, kako je utakmica odmicala, dobijao je na rutini i bivao opasniji u ofanzivnim zadacima. Nesuđeni asistent Vlahoviću za 2:1 u 63. minutu.

Stefan MITROVIĆ 6

Lošu reakciju kod vođstva irskog tima, anulirao je požrtvovanom partrijom u nastavku. Predupredio je nekoliko akcija rivala i na taj način ostavio Dmitrovića bez ozbiljnijeg posla. Loše se snašao i kod drugog pogotka Iraca.

Fudbalski savez Srbije

Strahinja PAVLOVIĆ 7,5

Bez greške u defanzivi, začetnik akcije kod trećeg pogotka Srbije. Štoper budućnostiu planovima Dragana Stojkovića Piksija dobio je bezbroj duela sa ofanzivcima Republike Irske. Kažnjen žutim kartonom u finišu.

Milan GAJIĆ 6,5

Odradio je posao u senci Dušana Tadića, u čijem posedu je bila rezervisana lopta na desnom krilu. Nije se mnogo video u ofanzivnim zadacima, defanzivno se stabilizovao posle odmora.

Saša LUKIĆ 6,5

Nenametljiv u centralnom delu terena, pre svega kao fudbaler sigurnog pasa, odigrao je ceo meč. Ostao je na nivou ekipne konstante – skroman učinak u prvom, mnogo sigurniju u drugom poluvremenu.

Uroš RAČIĆ 6,5 (do 63)

Previše oprezan, uglavnom, usmeren ka najbližem saigraču, ponekad i prečesto okrenut poslednjoj liniji. Zbog toga, najverovatnije, nije koristio najjače oružje – snažan udarac.

Filip MLADENOVIĆ 6 (do 46)

Zakasnio je sa reakcijom kod prvog pogotka Iraca, dozvolio da Braun skoči „nebu pod oblake“ i pogodi mrežu. Grešku je anulirao maksimalnim učešćem kod prvog gola gostiju. Zamenjen u poluvremenu, verovatno, kao plod želje selektora da sa Filipom Kostićem napadne tri boda.

Dušan TADIĆ 8 (do 77)

Sa tri asistencije najbolje se kandidovao za junaka utakmice. Definitivno, motor i snaga Srbije i u narednim mečevima. Duća – kapiten s razlogom.

Dušan VLAHOVIĆ 7 (do 82)

Rutinskim pogotkom, u finišu prvog poluvremena, udahnuo je „orlovima“ preko potrebnu energiju i dokazao golgetersku formu. Solidan učinak na terenu, iznad timskog u zabrinjavajućem, prvom, poluvremenu.

Filip ĐURIČIĆ 6,5 (do 63)

Očekivalo se više od Đuričića u ofanzivnim zadacima. Očigledno partijom nije bio ni zadovoljan selektor Dragan Stojković, pa je u poslednjih pola sata na teren poslao Aleksandra Mitrovića. Ispostavilo se – presudna izmena za tri ključna boda.

Filip KOSTIĆ 6,5 (od 46)

Nije bilo toliko primetan, ali dovoljno da uspostavi ravnotežu i unese preko potrebnu energiju u timu.

Aleksandar MITROVIĆ 8 (od 63)

Gol, gol, gol… Aleksandar Mitrović. Sa dva sjajna poteza, za 12 minuta, rešio je pobednika! Majstor, majstor, majstor… Čudna je sinergija tandema Tadić-Mitrović.

Nemanja MAKSIMOVIĆ 7 (od 63)

Potvrdio da će u kvalifikacijama biti jedan od nosilaca igre u poslednjoj liniji. Odlično odradio posao.

Nemanja GUDELJ – (od 77)

Nije imao mnogo dodira sa loptom, po ulasku u igru.

Luka JOVIĆ – (od 82)

Nedovoljno za ocenu.

Dragan STOJKOVIĆ 7,5

Odlične izmene, dobra strategija i tri boda. Piksi je definitivno u velikom stilu otvorio selektorski mandat.

U subotu dolazi Portugal, odličan ispit za selektorove ideje na duže staze. Pobeda je večeras u njegovim mislima!

Komentari

Vaš komentar