Šta je sve stalo u SKpaketić21?

Blog ostalo 11. jan. 202115:28 > 15:32
Podeli:
Marcelo Endelli / Stringer

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, u sklopu našeg tradicionalnog paketića, objavili smo čak 73 bloga i intervjua.

Vreme je da vas podsetimo na sve teme kojima smo se bavili u ove protekle dve nedelje. Ko zna, možda vam je nešto od toga promaklo, a želite da pročitate.

SK Paketić 21 otvorili smo fudbalskom temom, pa ćemo tako otvoriti i ovu priču. Pred kraj 2020. napustila su nas dva fubdalska velikana – Dijego Maradona i Paolo Rosi. Potražili smo ono što je zajedničko za dve različite ličnosti i da tipa igrača.

Bavili smo se paradoksima u srpskom fudbalu. Naizgled klasična priča modernog života – o pijanim milionerima i nemim svedocima vremena – i u godini na izmaku imala je specifična izdanja na srpskim fudbalskim terenima. I kako dani odmiču, pod teretom sećanja na nekada lepa vremena, ovdašnji paradoksi zveče sve glasnije.

Hector Vivas/Getty Images

Dejan Stanković bio je, kao i uvek, priča za sebe. Kako je Deki od nekoga ko je za sebe tvrdio da „nema žicu“ da bude trener postao šef struke kome veruju igrači i navijači?

Sa Nemanjom Gudeljem razgovarali smo o sezoni koja je za njega lično bila takva da je poželeo da mu se ponovi. A bile su tu priče dve legende – Milutinu Šoškiću i Ser Aleksu Fergusonu, ali i podsećanje na reprezentaciju Nigerije i dva minuta koja su ih delila od četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Kroz svet fudbala nastavili smo da se krećemo pričom o Trentu Aleksanderu Arnoldu i Milošu Milojeviću – Zvezdinom „čoveku sa slušalicom“.

Svi veliki klubovi imaju svoje legende i posebne načine kako su im odavali počast. A Crvena zvezda ima „Zvezdine zvezde“ i tu tradiciju je negovala dugo vremena.

Tu je i intervju sa Slavoljubom Srnićem i analiza onoga što se dogodilo u bosanskohercegovačkom fudbalu koji je, kažu, vraćen na političko-fabrička podešavanja.

Ko je, zapravo, Majk Din? I šta je Milan Makarić poželeo u 2021? Ko je u drim timu Bundeslige? A ko je golman koji nije branio samo na Mesecu? O srpskom fudbalu govorio nam je, na svoj način, Lane Jovanović.

Prisetili smo se Asima Ferhatovića, čoveka kome je Sarajevo bilo važnije od novca i zlatnih dana Sampdorije iz vremena Vujadina Boškova. Upoznali smo Nemanju Motiku.

Tražili smo igrače koje su u mlađim danima nazivali „novim Mesijem“, fudbalere koji su se okušali u drugim sportovima, njihove najbizarnije povrede i najbolje čuvare mreže.

košarka lopta
Shutterstock, Inc

U svet košarke u ovogodišnjem paketiću zakoračili smo istorijaton NBA lokauta, razgovarali smo sa potpredsednicom Košarkaškog saveza Srbije Anom Jokić.

Milan Dozet je danas ‘samo’ član Skupštine Crvene zvezde, ali i ponosni otac tri devojčice. Prošao je Partizanovu školu košarke, bio prvak Evrope sa reprezentacijom Jugoslavije U22 i u karijeri dugoj 18 spoznao obe strane medalje. U Humskoj su ga razočarali, Zvezdu je napustio tako što je sam platio obeštećenje.

Tu su i priče o Majku Tejloru, Endruu Viznevskom, Milanu Mačvanu i Duciju Simonoviću.

Pripremili smo vam intervjue sa Dejanom Tomaševićem, Ivon Anderson i Petrom Mijovićem.

Nedavno se u medijima pojavila vest da su velikani evropske košarke Duda Ivković i Ranko Žeravica jedni od kandidata za Košarkašku Kuću slavnih i naterala je na razmišljanje – gde bi danas bila srpska košarka da nacionalnu selekciju 2008. godine nije preuzeo selektor Ivković?

Priredili smo vam priču sa Mirzom Teletovićem i sećanje na Mirzu Delibašića, ali smo pisali i o Miroslavu Nikoliću i Rašku Katiću, Ražonu Rondu, Bori Vučeviću, Rajku Toromanu, Predragu Šuputu i Urošu i Marku Lukoviću.

Što se tiče tenisa, počeli smo jako – intervjuom sa Jankom Tipsarevićem i pričom o braći Brajan. Najavili smo novu sezonu za koju se svi zajedno nadamo da će biti kompletna i uzbudljivija od prethodne. Endi Mari i Nina Stojanović dobili su posabne priče.

Hena Kurtagić
CEV

Odbojkaški „blok“ otvorili smo sa Henom Kurtagić, nastavili smo sa Bojanom Janićem i završili sa Aleksandrom Atanasijevićem.

Mladen Bojinović i Dragan Adžić bili su nam sagovornici na rukometne teme.

Bilo je dovoljno prostora i za nekoliko tema iz američkog fudbala pa ste tako čitali o Aleksu Smitu, Troju Palomalu i klasi kvoterbekova koja dolazi.

Najavili smo novogodišnji turnir Četiri skakaonice, pisali o Katarini Vit i Tampa Bej Lajtningu.

Posebno mesto dobili su Megi Nikols, Uroš Medić i Aleks Zanardi, kao i Sandro Sukno i Velimir Stjepanović.

Streljački savez Srbije

Posebno smo se bavili olimpijskom timom Srbije, ali i svime onim što nam je „oduzeto“ tokom 2020, takmičenjima koja su odložena ili otkazana kao i temom sistemskog dopinga u Rusiji.

Oprostili smo se od brojnih sportista i sportskih radnika koji su preminuli tokom 2020. Posebno od Bobane Veličković, šampionke koje više nema.

Ali, podsetili smo vas i da je sport pobedio, naježili smo se zajedno uz neke dramatične klipove i nasmejali – jer to je najbolji način da se uđe u novu godinu.

Komentari

Vaš komentar