Teško je pobediti sa toliko izgubljenih lopti

Blog ostalo 3. feb 202212:24 > 12:27
Kevin Panter, Matijas Lesor
Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Huventuda na gostovanju 92:84 u okviru 12. kola Evrokupa, zbog čega su im šanse za osvajanje prvog mesta u grupi znatno smanjene.

Povezano

’Crno-beli’ sada imaju osam pobeda i četiri poraza, isto kao i Lokomotiva Kubanj, a ispred njih je samo klub iz Badalone sa skorom 10-2.

Startne postave

Huventud: Vives, Ribas, Para, Vilis, Tomić. Partizan: Madar, Panter, Kuruc, Ledej, Lesor

1/4: Kuruc je na Ribasu, Para na Panteru. Kuruc leđima daje poene Vivesu, trojku mu kreira Panter, kasnije će imati i prodor za 7 poena na startu. To su mu jedini poeni do kraja meča. Gubi i dve lopte u dodavanju. Para ne može na fizikalije do poena sa Panterom, Ribas promašuje na isteku napada, Tomić greši u dodavanju i pravi faul u napadau, a Ribas prve poene za Huventud postiže nakon tri minuta. Panter iz izolacije daje koš, ali Ribas vezuje  5 poena. Tomić asistira za kucanje Vilisa, ali je Lesor dva puta u 2+1, Tomić ima drugi faul na 7:15. Agresivnost Partizana Huventud rešava pametnom igrom iz pika, Birgander pakuje prve poene Vivesu. Panter nove poene ponovo sam sebi kreira, a Basas je nateran na četvrtu izgubljenu loptu Huventuda. Iz tajm-auta Durana Pol daje trojku iz akcije. Panter prodorom daje zicer Pari, uzima mu 3 bacanja, a ovaj ne može da mu ponovo da koš leđima. Kuruc ipak gubi i treću loptu, a četvrtinu zatvaraju prvim poenima Dangubić i Basas za 16:27. Huventud je nateran na 5 izgubljenih lopti, a Partizan je imao 5 skokova u napadu i ako nije gubio loptu, nije rešio samo 2 napada. Panter 10 poena.

2/4: Partizan ovu deonicu otvara greškom, a Huventud sa 2 skoka u napadu i 3 promašaja. Iz trčanja Ledej postiže prve poene, a Lesor i treći put postiže koš pod faulom za najvećih +15. Ipak, Pol i Vilis pogađaju trojke, za tajm-aut Obradovića. Po nekoliko napada nisu iskoristila oba tima sve do zicera Ledeja. Duran dosta rotira, a Basas probija Mura. Avramović ulazi prvi put nakon 14 minuta igre, ali odmah gubi loptu. Ledej vezuje i šesti poen. Vives i Ribas uvode u pik Lesora i pogađaju po trojke za 27:35. Panter uzima 2 bacanja i treći faul Tomića. Na +10 za Partizan Huventud blista defanzivno, teraju crno-bele u 5 izgubljenih lopti i uzimaju seriju 11:0 i vođstvo. Ventura je iznudio nesportski faul Pantera, krade mu loptu i Ribas, Vilis vezuje 4 poena. Period od pet minuta bez poena iz igre prekida Ledej, a Panter prodorom vraća vođstvo Partizanu. Osam izgubljenih lopti Partizana u ovoj deonici je iz perfektne odbrane i osam ukradenih lopti Huventuda.

3/4: Drugo poluvreme počinje trojkom Dangubića i izgubljenom loptom Kuruca (4) zbog faula u napadu. Zagorac ulazi umesto njega prvi put u igru, kasni na Polu i pravi faul za 3 bacanja, prima trojku od Ribasa, a Birgander poenima kažnjava preuzimanje Dangubića. Madar do prvih poena dolazi prodorom, a trojkama Vilisa i Basasa Huventud više nije ispuštao vođstvo. Ledej licem kuca protiv Vilisa, domaći vezuju 5 bacanja, Lesor 3/4. Igralo se bez poena iz igre dva i po minuta do zakucavanja Birgandera na dodavanje Vivesa. Centar Huventuda poentira ponovo za +8 i tajm-aut Obradovića. Iz pauze Ledej sa 2+1 ponovo rešava licem Vilisa, a Kuruc pravi četvrti faul za bacanja Vivesa i do kraja ga više nećemo videti u igri. Vilis grešku Ledeja pretvara u bacanja, a Para ničiju loptu u zicer za 67:57. Četvrtinu zatvaraju Smailagić i Ribas sa po 2 poena. Huventud ponovo dobrom odbranom tera Partizan na 5/14 iz igre i 5 izgubljenih lopti.

4/4: Lesor sa četvrtim faulom iznosi Birgandera, pa ulazi Tomić koji kreira dve trojke Vilisa. Lesor i Panter napadaju Tomića za nove poene, ali sa dve trojke Pol donosi svom timu +13. Nakon tajm-auta Partizana Smailagić i Madar vezuju 5 poena, ali Vives pogađa nove dve trojke za svoj tim, obe na isteku napada i na dobru odbranu Partizana. Prvu sa jedne noge. Pobedu Huventudu donosi Ventura trojkom za +15 na 2 i po minuta do kraja i domaći bez drame iznose meč do kraja. Huventud je šutnuo 15 puta za 3 poena, pogodio 7 puta, uz samo 1 šut ukupno za 2 poena.

Epilog: Samo Glas i Koprivica nisu imali izgubljenu loptu od igrača Partizana. Njih dvojica jedini nisu ulazili u igru. Partizan je mnogo lopti izgubio iz lošeg čitanja igre, a Huventud je od toga živeo u periodu u kojem je gubio, kasnije i stekao prednost. Samopouzdanje su vraćali i kroz skokove u napadu i bili su spremni da iznesu poslednju četvrtinu u kojoj je Partizan bio odličan defanzivno. Vilis je odigrao najbolju utakmicu, a Vives je uradio mnogo malih, dobrih stvari za svoj tim do one dve trojke. Huventud je boljom igrom pobedio utakmicu.

Komentari

Vaš komentar