Vanja za SK: Volim Partizan, voleo bih da ostanem…

Skener 10. avg 20179:45 > 9:49
KK Partizan

Iako je u januaru napunio tek 20 godina, uz Mihajla Andrića igrač je sa najdružim stažom u Partizanu.

Partizan NIS

Projektovan je da u crno-belom dresu nasledi Bogdana Bogdanovića, ali sticajem raznoraznih okolnosti Vanja Marinković je tek povremeno pokazivao ogroman potencijal.

Sledeće sezone trebalo bi da bude predvodnik nekog novog Partizana, međutim, mnogo je realnije da uskoro napusti Humsku i pomogne klubu da „zakrpi“ bar neke od brojnih finansijskih rupa.

Mediji su ga nedavno preselili u Baskoniju, spominjalo se obeštećenje od pola miliona evra, ali priča još nije dobila potvrdu. Da li će, ne zna ni bek najtrofejnijeg srpskog kluba.

Imam ugovor sa Partizanom, a što se tiče Baskonije još ništa ne znam. Ništa nije zvanično. Videćemo„, rekao je Marinković za „Sport klub“.

Teško mu pada teška situacija u klubu. Na prvoj prozivci bilo je samo nekoliko igrača, dok je Vanja sedeo sa strane i gledao.

Partizan je i ovog leta promenio gotovo kompletnu ekipu i izostanak kontinuiteta sigurno je uticao na Marinkovića da u punom sjaju zablista već u tinejdžeskim godinama.

Klub je u jako teškoj situaciji. Prošle sezone posle više od dve decenije nismo bili u finalu prvenstva Srbije. Bilo nam je mnogo teško, a ja sam imao sreće da me „izvuče“ Evropsko prvenstvo za mlade u Patrasu. Nisam očekivao da ću igrati tako dobro. Zahvalio bih se treneru Đokuću, Čanku i Šušoviću koji su celu ekipu podigli na visok nivo„.

https://youtube.com/watch?v=Ng4N4fLbYyw

Marinković je u seniorskom pogonu od 2013. i sa crno-belima je godinu dana kasnije osvojio šampinsku titulu. Voleo bi da ostane i nada se da klub ima snage da se stabilizuje i uskoro ponovo napadne trofeje.

Voleo bih da ostanem, naravno da bih voleo. Mnogo volim ovaj klub i dugo sam u njemu. Uz Andrića najduže. Znamo svi koliko je teško, uvek ima obećanja, a koliko je realno… I prošle sezone je bilo priče da će biti dobro. To su samo priče, ali dok to ne doživiš i ne osetiš… Ali to nema veze sa terenom. To je tu negde u glavi. Ja bih voleo da ostanem ovde, da se sve stabilizuje, da igramo dobro. Imamo i Evrokup, nije realno sa ovim timom da se uradi nešto veliko, ali je to takmičenje motiv više“.

Zbog problema sa proširenom venom Vanja će pre povratka na teren morati na operaciju. Oporavak traje dve nedelje i u tom periodu trebalo bi da reši svoj status.

Očekujem da u narednih 6, 7 dana sve bude poznato. Da li ću biti ovde ili na nekom drugom mestu još ne znam. Za sada sam ovde„, dodao je Marinković, koji ima ugovor sa Partizanom do leta 2019.

Spomenuo je Vanja da su mu utakmice u reprezentativnom dresu vratile samopouzdanje, ali i dalje ne može da prežali neverovatan poraz od Francuske u četvrtfinalu.

https://youtube.com/watch?v=0MTZtPLVOLc

Gledao sam sve mečeve i taj nesrećni protiv Francuza. Svaka im čast, imali su svoj dan za razliku od nas. Postigli su 13 trojki iz 16 pokušaja u drugom poluvremenu, a dan kasnije su lagano izgubili od Izraela sa 20 poena razlike. Protiv nas da su bacili šporet i on bi ušao u koš“.

Posle smo u razigravanju za peto mesto igrali protiv Islanda, koji je nezgodna ekipa. U glavi je trebalo da prelomilo, što je bilo jako teško. Mislili smo za kraj da ćemo lagano, ali nije tako. Mnogo je teže nego da si u finalu. Svi momci i ja očekivali smo da uzmemo zlato, međutim, desilo se to što se desilo“, istakao je Marinković.