Meč koji je najteže igrati

Skener 18. dec 20198:53 > 8:59
KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana će u novoformiranoj grupi E Evrokupa biti sa italijanskim timovima Virtusom iz Bolonje i Trentom, a pre nego što večeras počnu duel poslednjeg kola prve faze sa Limožom znaće i ime poslednjeg rivala u Top 16.

KK Partizan NIS

Crno-beli su posle poraza od Lokomotive u Krasnodaru prošle nedelje znali da su ‘zakucani’ na drugoj poziciji u grupi B i duel sa Francuzima trenerima oba tima će poslužiti da se malo opuste i eventualno isprobaju neke taktičke varijante koje su želeli, a možda nisu smeli da primene na ovom nivou takmičenja.

Povezano

Utakmice kao što je večerašnja po pravilu teško je igrati, a s obzirom na poznat epilog u grupi B nije ni za publiku preveliki mamac. Ipak, Partizanovim navijačima gostujući timovi uglavnom nisu bili magnet koji ih je ‘privlačio’ u dvoranu, već im je osnovna ideja bila da podrže svoj tim, pa se tako i večeras u Štark Areni očekuje solidna poseta.

Crno-beli su mnogo kvalitetniji od rivala koji je obe pobede u Evropi zabeležio pred svojim navijačima, dok su Beograđani u prethodna četiri duela samo jednom izgubili u Areni i to od Venecije.

Protiv francuskih klubova skauting i statističke zamisli često nemaju smisla jer tamošnji timovi ne robuju stereotipima, ili tačnije rečeno igraju ‘divlju’ košarku, a ako uđete u njhov ritam nikako nije prijatno. Partizan je u prošlosti često znao da izgubi od tako profilisanih ekipa iako je bio mnogo kvalitetniji i taktički školovaniji.

Trener Andrea Trinkijeri će imati luksuz da šansu pruži mlađim igračima (Miletić, Trifunović), ali i još jednom proveri Žanisa Pejnersa, koji je navodno na izlaznim vratima kluba iz Humske. Letonac sa prosekom od 2.6 poena (1/9 za tri) i po 0.7 skokova i asistencija u devet utakmica nije opravdao epitet pojačanja.

Ko će biti treći u grupi C, odnosno pored Virtusa i Trenta rival Partizanu u Top 16, znaće se nešto posle 20 časova kada se završe dueli između Uniksa i Darušafake i Cedevite i Huventuda. Ukoliko Huventud slavi u Ljubljani, crno-belu ‘italijansku’ grupu će dopuniti ekipa Breše.

Prenos duela iz Štark Arene od 20:25 pratite na Sport Klubu 1, a program iz našeg studija počinje u 20 sati.

Pogledajte REZULTATE i TABELU.