„Nije rekord, ubacivao sam i više, ali protiv Zvezde…“

Skener 7. mar 202212:17 > 08. mar 2022 16:42 9 komentara
Marko Djokovic/Starsport

"Eksplozija" u derbiju, eksplodirao je Aleksa Avramović a sa njim i prepuna crno-bela dvorana "Aleksandar Nikolić".

Plejmejker Partizana je drugo poluvreme protiv Crvene zvezde (98:84) odigrao kao u transu – postigao je 31 od ukupno 58 poena svog tima, ubacio osam trojki (8/10) i bio najzaslužniji za prvi trijumf ekipe Željka Obradovića u trećem ovosezonskom večitom derbiju.

Povezane vesti

Dvadesetsedmogodišnjeg Čačanina u ponedeljak ujutro „pronašli“ smo na aerodromu „Nikola Tesla“, neposredno pred let tima iz Humske za Litvaniju.

Zanima nas kakvi su utisci posle prespavane noći…

„Super je, raspoloženje u ekipi je odlično, ali nemamo mnogo vremena da se radujemo, već u utorak igramo mnogo važnu utakmicu sa Lijetkabelisom. Brejkom u gostima uradili bismo veliku stvar pred finiš ligaškog dela sezone u Evrokupu,“ ne dozvoljava Avramović da ga bljesak u derbiju poremeti.

„Šta da kažem, fanstastična utakmica protiv Zvezde, fanstatično odigrana, sa energijom, sa srcem, na kraju nas je i Bog nagradio za trud. Oni su bili dominantni u prva dva meča i znali smo da je neophodan vrhunski odgovor kako bismo neke stvari koje su oni radili poništili i bili ujednačeni.“

Šta ste to u nedelju uveče radili, a u prva dva duela niste?

„Podigli smo nivo agresivnosti u odbrani. Odgovorili smo na njihovu čvrstinu našom čvrstinom i odmah je to druga utakmica. Mnogo lakša utakmica za igranje. U takvim okolnostima, kada oba tima igraju izuzetno čvrsto, znali smo da imamo i timski i individualni kvalitet da prelomimo meč u našu korist.“

Ne pamti se da je neki igrač za poluvreme u derbiju postigao 31 poen?

„Nisam ni znao koliko sam poena i trojki postigao. Kada ste na terenu nemate taj osećaj. Krenulo me je, osećao sam loptu i šut. Nisu to bili laki šutetvi, ali meni nisu bili teško izvodljivi. Ubacio sam neke bitne trojke i teške šuteve u prelomnim momentima, kada je Zvezda preokrenula i mnogo mi je drago zbog toga. Da li je rekord? Ne, nije. Dok sam igrao za Borac protiv Mladosti iz Zemuna sam za poluvreme postigao 34, 35 poena. Ali ovo je bio derbi, nešto neuporedivo. Rekord je osam ubačenih trojki. Verovao sam u sebe, verovali su mi i trener, stručni štab i saigrači.“

Posle derbija ste istakli da niste bili zadovoljni kako ste trenirali minule nedelje i da su vam pomogli saveti Željka Obradovića i selektora Svetislava Pešića? Šta su vam rekli?

„Loše sam trenirao, možda sam bio i umoran od reprezentacije. Pričom se sve rešava, sve postaje lakše. Pričali smo o uobičajenim stvarima. Dali su mi podršku. Imao sam motivaciju, znao sam da moram da pomognem ekipi u važnoj utakmici, znao sam da moramo da pobedimo.“

U derbiju je teško sakriti emocije, što ste u nedelju osetili i na svojoj koži?

„Fanstastična atmosfera. Naši navijači prave najbolju atmosferu u Evropi. Bukvalno te nose kada igraš dobro. Energija izbija iz igrača i nekad može da se napravi neki neartikulisan potez. Fenomenalno sam se osećao na terenu. Podrška publike u završnici Evrokupa i ABA lige će nam biti itekako potrebna. Ne sumnjam u njih,“ izjavio je Avramović za Sport Klub.

Partizan u utorak u 14. kolu grupe A gostuje Lietkabelisu, a prenos je od 18 časova na Sport Klubu 2.

Utakmicu Lietkabelis – Partizan možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare