Armanijevo novo odelo

Skener 9. feb 201812:32 > 12:37
Turkish Airlines EuroLeague

Crvena zvezda je sva tri puta u evroligaškim okršajima pobeđivala Armani. U prvom delu sezone crveno-beli su rano stekli veliku prednost. Ipak, završnica je bila neizvesna, pa je Feldin morao da završava posao sa linije za slobodna bacanja.

Od te utakmice, Armani ima učinak 3-3, a Zvezda 2-4. Iz ove perspektive, nijedna od ekipa nema velike šanse za plasman u plej-of. U dvorani Aleksandar Nikolić sastaće se dve najlošije odbrane Evrolige. Armani se drži konstantno loše odbrane tokom cele sezone, dok su crveno-beli imali utakmice u kojima se defanzivno uspevali da pokažu kvalitet. Bekovske linije su svakako kvalitetniji delovi tima, pa bi trebalo očekivati pravo nadigravanje u brzom ritmu.

Od dolaska Mindaugasa Kuzminskasa, ekipa Armani Eksčejndža je zaigrala nešto bolje. Trener Simone Pjaniđani uglavnom ima kompletnu ekipu na raspolaganju i to se oseća, pre svega u napadačkom delu. Na poslednje četiri utakmice u Evroligi, ekipa Armanija postiže u proseku 92 poena.

Endrju Gaudlok je pronašao svoj šuterski ritam. U te četiri utakmice učinak za tri poena mu je 14/21. Arturas Gudaitis na poslednje tri utakmice nije promašio šut iz igre (16/16). Vladimir Micov igra konstantno kao i u većem delu karijere. Protiv Zvezde po pravilu igra  dobro, možda i zbog toga što nije dobio pravu šansu u periodu dok je bio član kluba. Džordan Tiodor je takođe u odličnoj formi. U pomenutoj seriji Armanija ima doprinos od 15,5 poena i 6,5 asistencija.

Trener Dušan Alimpijević i košarkaši Crvene zvezde imali su dovoljno vremena da se pripreme za ovaj duel i ekipa bi trebalo da bude sveža za okršaj sa Milanezima. Pero Antić će propustiti još nekoliko utakmica, njegov povratak očekuje se na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. 

Dakle, gosti iz Milana igraju najbolje od početka sezone. I jedni i drugi igraju bez pritiska, pa bi meč u Pioniru mogao da bude jedan od onih sa velikim brojem poena i obračunom odličnih šutera.