Budućnost u EK – stabilnost pred važan meč u Ljubljani

Skener 24. mar 202118:13 > 18:15 2 komentara
KK Budućnost
KK Budućnost VOLI

U samo nekoliko dana košarkaši budućnosti nametnuli su se kao kanditat za velike rezultate u dva takmičenja. Pobedama protiv Crvene zvezde (83:63) u ABA ligi i Monaka (77:76) u Evrokupu, ekipa Dejana Milojevića potvrdila je stabilnu formu uoči najvažnijeg dela sezone.

Duel u Podgorici još jednom je pokazao da je dolazak Zvezde poseban događaj i za ekipu, ali i za sve u klubu. Oni koji nisu zaduženi za samu igru potrude se da stvore neprijateljsku atmosferu u hali, takvu da se se i u pandemijskim okolnostima treba očekivati sve i svašta ako se plavi i crveno-beli budu sreli u plejofu regionalnog takmičenja.

Košarkaški deo je ohrabrujuć za navijače Budućnosti. Ekipa ima devet pobeda zaredom u svim takmičenjima, glavni igrači su zdravi i navikli su se na novog trenera.

Takođe, pokazuju timsku košarku. Temelj ekipe su Ivanović i Kobs koji već drugu sezonu igraju zajedno. Kobs igra i za reprezentaciju i poistovetio se sa sredinom. Pobede protiv Zvezde i Monaka veoma će značiti za samopouzdanje ekipe.

Ono što je veoma važno, Budućnost ima priliku da kroz Evrokup napravi nešto veliko. Ako Valensija ne bude uspela da se plasira među osam najboljih u Evroligi, finale u Evrokupu će biti dovoljno za plasman u elitno takmičenje.

Duel protiv Monaka u Ljubljani u petak biće veoma značajan. Eventualna pobeda značila bi ulazak u polufinale i duel sa boljim iz duela Gran Kanarije i Metropolitana.

Španci su dobili prvi meč. U delu kostura podgoričkog tima su im protivnici po meri. U slučaju da Budućnost kroz Evrokup obezbedi plasman u elitu, čelnici Evrolige bi imali ključnu odluku da li će dozvoliti da dva tima iz regiona učestvuju sledeće sezone.

U svakom slučaju, ekipa Dejana Milojevića u pravom trenutku ušla je u formu. Iz ove perspektive deluje da nas očekuju ozbiljni dueli sa Crvenom zvezdom za osvajanje ABA lige.

A pobeda protiv Monaka stavila ih je u prvi plan i u Evrokupu.

Utakmica u petak protiv Monaka u Ljubljani mogla bi da bude i ključna za Podgoričane ove sezone.

Duel između Budućnosti i Monaka igra se u Ljubljani, u petak od 18 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare