Zvezdin temelj za izgradnju uspeha

Skener 31. dec 202014:30 7 komentara
Corey Walden
KK Crvena zvezda mt:s

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz loših igara i rezultata. Savladali su Panatinaikos u utakmici koja je zabrinjavajuće podsetila na neke prethodne, ali je ishod bio drugačiji.

Daleko je ovaj Panatinaikos od onog pravog na koji smo navikli u poslednjih 30 godina, ali u ovom trenutku Zvezda je sebi bila najveći protivnik. Sa trojicom povređenih ili bolesnih igrača, skraćenom rotacijom na bekovskim pozicijama, minus 49 iz poslednje dve utakmice i novim trenerom. On jeste sinonim za crveno-beli uspeh, ali i sam je bio nesiguran kako će igra izgledati.

Ona je na momente imala elemente napadačke rapsodije, a bilo je trenutaka kad su crveno-beli izgledali kao da im je prva pripremna utakmica. Ipak, voljni momenat je sve vreme bio tu i zbog njega su na kraju nagrađeni. Bilo je i novih detalja. Postavljanja Džonija O’Brajanta da bi se iznudio faul u napadu, njegova primetno poboljšana koncentracija u važnim momentima. Videćemo koliko će da potraje.

Dejan Radonjić je dao šansu Aleksi Radanovu, koji do sada uglavnom nije ni bio u sastavu. Osim što je postigao pet poena, odigrao je i vrlo odgovorno u odbrani, čak i protiv fizički snažnijih rivala. Kino Kolom možda trči na petama i nije preterano brz, ali su njegovi iskustvo i mirnoća bili veoma značajni u trenucima kad je Pao pojačavao agresivnost prilikom organizacije napada Zvezde.

Od novih stvari videli smo i Ognjena Dobrića u stratnoj petorci. Sinoć je mogao da se proslavi, imao je mnogo otvorenih šuteva. Prvih nekoliko je promašio, ali to nije negativno uticalo na naredne pokušaje. U finišu je imao možda i ključnu ukradenu loptu posle fantastične rotacije Voldena u odbrani.

Najvažnije je da Crvena zvezda nije dozvolila još jedan preokret jer bi to baš negativno delovalo na ekipu. A mnogima se Alba odvijala pred očima u trenucima kad se Pao vratio u igru.

Daleko je sve to bilo od savršenstva kome će težiti Radonjić, ali viđeno protiv Panatinaikosa je dobar temelj. Ponekad je i bilo kakva promena trenera dovoljna za povećanje energije ekipe, a ovo nije neki stručnjak u prolazu, već čovek koji je sa Zvezdom imao velike rezultate. Olakšavajuća okolnost je i što ga nekolicina igrača već poznaje iz prethodnog mandata.

Bez obzira na sve, za očekivati je da naredni period da odgovore ko će ostati u Zvezdi, pošto kad su svi zdravi igrača je previše i nije realno da svi dobiju dovoljno minuta i da budu zadovoljni. Crvenu zvezdu u narednom periodu očekuju teški protivnici. Decembar sa lakšim rasporedom trebalo je daposluži za seriju pobeda i hvatanje priključka za plejof, ali na kraju se dogodila velika promena.

Već na Božić u Pionir stiže Fenerbahče, nepune četiri godine od jedne od najvećih pobeda Crvene zvezde u Evroligi protiv tadašnjeg vicešampiona Evrope. Radonjićev krizni štab sigurno neće dozvoliti opuštanje za Novu godinu. Sad je potrebno raditi više nego ikad.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare