Lukić za SK: Nisam bio svestan da je pored mene Mesi

Skener 24. maj 201811:22 > 11:27
Alex Caparros/Getty Images

Levante nije značajan deo istorije španskog klupskog fudbala. Drugi tim iz Valensije koji se takmiči u La ligi jednom je igrao u polufinalu Kupa Kralja, a jedini nastup u Evropi imao je u sezoni 2012/2013 kada je dogurao do osmine finala Kupa UEFA.

Može da se pohvali da je za njih početkom osamdesetih kratko nastupao Johan Krojf, baš kada ih je kao trener vodio Todor Veselinović, a u dresu Levantea igračku karijeru završio je Predrag Mijatović.

Ipak, ove sezone Levante je jedini tim koji je uspeo da savlada šampionsku ekipu Barselone. Deo tog istorijskog uspeha bio je i mladi srpski reprezentativac Saša Lukić.

Za sve nas u klubu utakmica kao iz snova. Velika pobeda u svakom smislu. Levante je prvi put u istoriji pobedio Barselonu, a mi smo postali i prvi tim koji im je dao pet golova posle petnaest godina. Za mene veliki podstrek, a sećam se kada smo igrali protiv Barselone u prvom delu sezone. Pred izlazak na teren kada sam video igrače Barselone u tunelu, mislio sam da je to neka igrica. Dugo nisam bio svestan da pored mene stoje Mesi i druge veličine“, iskren je na početku razgovora za Sport klub Saša Lukić.

Impresionirao je i duelu sa Realom iz Madrida koji je završen 2:2, a tada je na kraju meča razmenio dres sa desetkom Reala Lukom Modrićem.

Alex Caparros/Getty Images

Još jedna uspomena za ceo život. Odigrao sam odlično. Na kraju utakmice Luka mi je prišao i poklonio dres. Pitao me je kako sam sa snašao i rekao da samo nastavim ovako i da sam na pravom putu“.

Bivši as Partizana u Levanteu je na pozajmici iz Torina. Merodavan da uporedi italijansku i špansku ligu.

Dolazak u Španiju bio je pun pogodak, bez obzira na to što nisam igrao prva tri meseca. Bio je period provikavanja na grad, trenera, igrače. Poslednjih šest meseci sam igrao standardno i siguran sam da sam unapredio mnoge stvari u svojoj igri. Kasa sam došao u Torino video sam koliko se igra brže u poređenju sa Srbijom. Onda sam stigao u Španiju i video da se igra još brže. U Italiji se mnogo polaže na taktiku, dok se u Španiji igra otvorenije“.

Lukić je rano napustio matični Partizan, iako je bio viđen kao naslednik Saše Ilića.

Voljeni klub sam napustio sa 19 godina. U tom momentu sam bio siguram da je to pravi trenutak. Bio sam spreman za sledeći korak. Možda i postoje neke stvari koje bi ispravio, ali sam svakao srećan što sam osam godina bio deo kluba. Prošao sam omladinsku školu, osvojio Kup, igrao derbi, bio kapiten. Svakako mi je prijao što su se smatrali za naslednik Saše Ilića, ali ipak samo je jedan Saša Ilić“.

Saša je standardni mladi reprezentativac Srbije, koja je na dobrom putu da osigura nastup na Evropskom prvenstvu 2019. godine. On veruje u visoke domete svoje generacije.

Valerio Pennicino/Getty Images

Mislim da ovaj tim može daleko da dogura. Za razliku od prethodnog ciklusa kada se nisu sklopile sve kockice, sada imamo sve preduslve za dobar rezultat i veliki sam optimista“.

Saša direktno odgovara i na pitanje da li je spreman za debi u A timu.

Spreman sam. Imam iskustvo igranja u Italiji i Španiji. Svakako bih voleo da budem deo tima na Svetskom prventsvu. Ja sam spreman, ali sve je na selektoru. Ko god bude igrao, ja bih samo voleo da Srbija napravo dobar rezultat. Mislim da imamo kvalitet za tako nešto“.

Za vreme boravka ekipe Sport kluba u Valensiji Saša se pokazao kao pravi domaćin i veliki profesionalac. Pokazao je ove sezone i na terenu da predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Kompletan razgovor sa Sašom Lukićem pogledajte u subotu od 18.15 u specijalnoj emisiji na Sport klubu 1.