Milorad Mažić – na putu za Kardif?

Skener 20. okt 201614:04 > 14:06
Matthias Hangst, Getty Images

Obično se smatra da je fudbalski sudija dobro obavio svoj posao ukoliko je na terenu bio neprimetan, tj. u drugom planu u odnosu na glavne aktere utakmice – igrače.

Za Milorada Mažića, glavnog arbitra spektakla na Nou Kampu (Barselona – Mančester siti), ne može se reći da je bio neprimetan, ali to nikako ne znači da nije dobro obavio svoj zadatak.

Naprotiv, srpski sudija je u prilično zahtevnoj utakmici donosio ispravne odluke, odlično sarađivao sa pomoćnicima, fantastično osećao ritam meča i gotovo da nije napravio nijednu grešku.

Kada sudija na jednoj utakmici dosudi penal i isključi dva igrača, obično se povede polemika da li je bio u pravu i obično se bar jedna strana oseća oštećenom.

Sada to nije bio slučaj – sve odluke koje je doneo bile su ispravne i u duhu pravila, Milorad Mažić još jednom je pokazao da nije slučajno među najboljim evropskim sudijama.

Uprkos sumnjama u njegovo umeće, zbog činjenice da u svojoj zemlji ne sudi na utakmicama visokog kvaliteta, srpski arbitar pokazao je zrelost i konstantni napredak, pa ne treba da bude iznenađenje ukoliko Mažić uskoro bude sudo i neko veliko finale.

Možda to bude baš na kraju ove sezone u Kardifu u finalu Lige Šampiona.