Cirbes za SK: Počastvovan sam prilikom, osećaj kao prvi put

Jelena Trajković 15. sep. 202116:34 > 18:525 komentara
Podeli:
Maik Cirbes
KK Crvena zvezda mts

Došao je da pomogne timu da se spremi za novu sezonu, a usled raznih okolnosti vratio se u Crvenu zvezdu, barem do decembra. Maik Cirbes po treći put će nositi crveno-beli dres, a u razgovoru za Sport Klub rekao je da je počastvovan zbog prilike koja mu je ukazana, kao i da je svestan šta se očekuje od njega.

Povezano

Do srede šampion regiona i Srbije je imao samo jednu pravu zdravu ‘peticu’, i to Ognjena Kuzmića. Povreda Erona Vajta, koji će sa terena biti odsutan između dva i tri meseca, stavila je Dejana Radonjića u nezgodan položaj, a rešenje je pronađeno u Cirbesu. Moglo bi se reći da je to i bilo očekivano, s obzirom na to da je nemački centar poslednjih nedelja trenirao sa timom, a čak i bio u sastavu na prijateljskim utakmicama.

Osećam se veoma dobro što sam ponovo tu, naravno. Osećaj je identičan kao prvi i drugi put. Zapravo sam došao ovde da bih pomogao timu, a na kraju sam i potpisao. Počastvovan sam što sam dobio priliku, naravno da ću dati 100 odsto od sebe i pružiti timu šta god da je potrebno”, naglasio je Cirbes za Sport Klub.

Cirbes je prethodno boje ‘crveno-belih’ branio od 2014. do 2016. godine, kada je trener tima takođe bio Radonjić. Vratio se u Beograd dve godine kasnije, kada su se na klupi Zvezde smenjivali redom Milan Tomić, Andrija Gavrilović i Dragan Šakota. U međuvremenu je sa Radonjićem sarađivao u Bajernu i između ostalog branio boje Cedevite Olimpije.

To što sve dobro poznajem je imalo velikog udela u odluci. Smatram da je to izuzetno pozitivna stvar, znam šta trener traži. Sarađivao sam dugo sa njim već u Zvezdi, takođe i u Minhenu, tako da se dobro poznajemo. Isti slučaj je i sa igračima, u kontaktu smo bili svakodnevno, verujem da je to pozitivno za hemiju u timu i sve”, rekao je Cirbes i potom se osvrnulo na to da se nije mnogo toga promenilo od njegovog prethodnog igranja za Zvezdu, “Neke stvari su ostale iste, takođe su se vratili neki igrači koji su ranije igrali za Zvezdu, a tu je i trener. Ideje koje se tiču same igre su skoro iste kao ranije, a kao što sam rekao već znam šta je potrebno i daću 100 odsto od sebe”.

Maik Cirbes
Marko Metlas/EB via Getty Images

O mogućnosti da Cirbes dobije ugovor sa Zvezdom spekulisalo se danima, posebno od Vajtove povrede, a na pitanje da li su mu neki saigrači nagovestili da bi to moglo da se desi odgovorio je:

Možda i jesu. Neki su mi govorili da bi mogla da se pojavi prilika, možda ne, a ja sam samo želeo da pomognem timu, da bude bolji, i samo budem centar koji im je potreban. Došao sam ovde bez ikakvih očekivanja da bih mogao da dobijem ugovor, samo da bih pomogao timu, a i oni meni, da bih se vratio u formu. Ispostavilo se da je to bilo dobro za obe strane”.

Iskusni nemački centar istakao je da Crvena zvezda zauzima posebno mesto u njegovom životu, ali da uprkos tome postoje neke stvari koje ga čine da pomisli da ih doživljava prvi put.

Nisam siguran da bih ikada mogao da se naviknem na veličinu Zvezde, to je uvek nešto posebno. Jeste da se razmišlja o tome, ali svaki put kada zakoračim u halu i vidim pune tribine, uvek je to nešto novo, kao prvi put. Ne mogu čak ni da objasnim. Osećaj u Zvezdi je nešto posebno, navijači su veliki deo našeg tima, ako nam se to oduzme biće nam teže, ali znam ćemo biti sjajni zajedno”, naglasio je novi igrač Crvene zvezde.

Što se tiče ambicija u narednoj sezoni, u kojoj će se ‘crveno-beli’ boriti na četiri fronta, ali prvi u ABA ligi i Evroligi, Cirbes naglašava da se zna šta je prioritet u ovom trenutku.

Prvenstveno čekamo da se svi momci vrate u tim posle povreda, već smo imali težak početak, iako sezona nije ni počela. Verujem da smo na pravom putu, treba da pomognemo novim igračima da se naviknu na staru ekipu, koja je dugo ovde, i da nađemo način da budemo tim kakav želimo da budemo, a zbog toga moramo da radimo svakog dana, a siguran sam da ćemo u tome i uspeti. Idemo utakmicu po utakmicu, to svi kažu, ali takav pristup je ispravan”, rekao je Cirbes za Sport Klub.

Prva utakmica u novoj sezoni košarkaše Crvene zvezde čeka 24. septembra, kada dočekuje Split. Premijera u Evroligi zakazana je za 1. oktobar na gostovanju Fenerbahčeu, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar