A sad adio Đulen, Pogba ili Bolt i prevarant

Skener 29. okt 201816:31 > 16:48
David Ramos, Getty Images Sport

Prethodni vikend obeležila je smrt predsednika Lestera Višaja Šrivadanaprabe. Na terenima u ligama petice bilo je dosta zanimljivo. Lopetegi je prošlost, Konte sadašnjost Reala, Barsa je razbila velikog rivala. Liverpul i Čelsi su nastavili serije bez poraza, a Arsenal je prekinuo pobednički niz.

Alex Caparros, Getty Images Sport

Barsa zgromila nemoćni Real, a sad adio…

I ko zna gde i ko zna kad… Đulena Lopetegija verovatno jedno vreme nećemo gledati. Florentino Perez je čekao, delovalo je da ima strpljenja da istrpi nekadašnjeg selektora Španije, ali posle poraza u nedelju od Barselone u El Klasiku od 5:1 vreme je za rastanak. Loš posao je odradila uprava Reala tokom leta, nije problem samo u Lopetegiju, ali svakako da i on snosi odgovornost.

Barsa je uništila Real, tako da je u prvom El Klasiku bez Mesija i Ronalda posle 11 godina delovalo da se katalonski klub znatno lakše snalazi bez svog genija, dok Real cele sezone ne zna šta će i kako će bez Portugalca. Ne zna se koji deo Realovog tima je delovao slabije, odbrana, vezni red ili napad. Barselona je iskorsitila sve mane rivala, ali i svoje vrline, pa je kada je Real krenuo napred i igrao presing lako probijala prvu liniju i dolazila do šansi i golova. Suarezov hettrik i po gol Kutinja i Vidala za petardu na Nou Kampu i za odlazak Đulena Lopetegija.

Odmah nakon utakmice Marka je izašla sa informacijom da je Antonio Konte već rezervisao kartu za Madrid i da stiže u ponedeljak sa odmora, tako da je svima jasno da je Perez znao šta će se dogoditi u Kataloniji i da je već imao spreman plan B. Čekao se samo pravi trenutak da Lopetegi ode. Da je Perez prethodne nedelje smenio trenera i postavio bilo koga drugog rezultat na Kamp Nou bi bio isti.

Barselona je i dalje lider u La Ligi, a iz ovog kola treba izdvojiti novi, osmi remi Valensije u deset utakmica u sezoni, što se ne pamti u Španiji. Sada su slepi miševi odigrali 0:0 na San Mamesu protiv Bilbaoa. Hit sezone je i dalje Alaves koji je napravio preokret protiv Viljareala u drugom poluvremenu i golovima Bastona i Kaljerija je došao do nova tri boda, pa je drugi na tabeli sa samo bodom manje od Barse. Atletiko je uspeo da se oporavi od debakla koji je doživeo u LŠ protiv Dortmunda i da savlada Sosijedad sa 2:0, a Simeoneovi ratnici Godin i Luis su odlučili meč.

Sarijevo iznenađenje i „Dijego Armando Lakazet“

Derbi kola u Premijer ligi igra se u ponedeljak uveče i uživajte uz direktan prenos na Sport Klubu, a sada ćemo se pozabaviti stvarima sa ostalih mečeva. Čelsi je rutinski savladao Barnli na Turf Muru, iako u timu nije bilo Edena Azara zbog povrede leđa. Mnogi su, uključujući tu i autora ovog teksta, govorili da plavci mnogo zavise od Azara ove sezone, ali protiv Barnlija je delovalo drugačije.

Čelsi je mnogo dobio od Rosa Barklija koga je Sari vratio u formu, a sada se nameće i Loftus Čik koji je posle hettrika u ligi Evrope dao gol i na Turf Muru kada je ušao sa klupe. Morata se takođe upisao i za njega je to bitno da ponovo dobije na samopouzdanju, jer je preko potreban Sariju.

Rutinski je do pobede došao i Liverpul, a ponovo su Salah i Mane bili kreatori pobede Redsa. Kardif nije imao šansu na Enfildu, a Salah je uz gol dva puta asistirao, dok je Mane postigao dva pogotka. Redsi su i dalje bez poraza, a seriju pobeda nije uspeo da nastavi Arsenal, koji je u gradskom derbiju odigrao 2:2 protiv Kristal Palasa.

Luka Milivojević je postigao dva gola sa bele tačke, preuzeo je odgovornost na sebe, a posle meča Mančester Junajteda sa Evertonom pohvalio ga je za to i Žoze Murinjo. Ali sa Selhurst Parka pamtiće se drugi gol Arsenala. Ako niste videli ne nadajte se da je u pitanju još jedna genijalna akcija ili fantastičan pogodak, ne, u pitanju je nesportski potez Lakazeta.

Napadač Arsenala je rukom zakačio loptu i prosledio je do Obamejanga koji je zatresao mrežu. A Lakazet se u stilu Maradone svojevremeno samo nasmejao u stilu „nisam ja“ i proslavio gol. Uzalud su signalizirali igrači Palasa šta je uradio Francuz. Lakazet bi morao, što je govorio Zoran Radmilović u predstavi Radovan III, „iz fundamenta da obrati pažnju na ponašanje“.

Svim i svačim na Nejmara

Derbi Lige 1 igran je na Velodromu gde je PSŽ uspeo uz dosta muke da savlada Olimpik Marsej. Ali sa ovog meča niko neće pamtiti golove Embapea i Drakslera, već će se pričati o ponašanju navijača domaćeg tima.

Nejmar nije mogao da izvede korner, a da na njega ne padne nekoliko predmeta, a tu se čak nalazila i mala staklena bočica. Brazilac je posle utakmice besneo i rekao da neke stvari pod hitno moraju da se promene, da je ovako ponašanje nedopustivo i da je u pitanju nedostatak poštovanja ne samo prema njemu već i prema igračima domaćeg tima, kao i prema samoj igri.

A sa ovog meča zanimljiva je bila i startna postava šampiona Francuske u kojoj nisu bili Embape i Rabio, a razlog je njihovo kašnjenje na sastanak pred utakmicu. Tuhel u epizodi „red, rad i disciplina“.

Od ostlaih mečeva izdvajamo novi kiks Monaka, koji nije uspeo da pobedi ni ekipu Dižona kod kuće, bilo je 2:2, pa će Anri čekati neku drugu priliku za prvenac na klupi kneževa, koji su i dalje u zoni ispadanja.

Penali u Italiji i Nemačkoj

U Bundesligi sudijska nadoknada, gleda se VAR i sudi penal protiv lidera na tabeli Borusije iz Dormtunda. Sa bele tačke precizan je Kalu za 2:2 na Vestfalenu u obračunu milionera i Herte. I niko ne priča o tome posle meča, nema buke, sve je u redu.

A u Italiji Juventus gubi na poluvremenu, u nastavku penal, sporan. Mnogi kažu da nije postojao. Navijači stare dame se ne slažu. Kreće totalni haos i samo se priča o penalu. Više niko ne spominje drugi gol Kristijana Ronalda sa te utakmice, koji je bio sjajan. Juventus je na kraju trijumfovao, a navijači Rome, Napolija, Intera i ostalih klubova besne… I kažu da je uz VAR sve postalo gore nego što je bilo.

A vi sami procenite ovu situaciju i da li je zaista bilo materijala za jedanaesterac. Bennaser je imao loptu, napravio jedan dribling, ispred njega se zatim pojavio Dibala koji je stao ispred lopte, došlo je do kontakta i pada Argentinca.

Smejao se trener Empolija zbog ove sudijske odluke, protestvovali su domaći fudbaleri, ali uzalud. Koje je vaše mišljenje, da li je Juventus zaštićen u Italiji ili su ovo samo pokušaji konkurencije da se opravda pred svojim navijačima?

https://twitter.com/KeralaJsk/status/1056235721739132929

Šta sve možeš da uradiš dok Pogba ne izvede penal?

Dokazano je da Jusein Bolt može da istrči 100 metara dok Pogba izvede penal, a zatim su tu i mnogi drugi duhoviti sa društvenih mreža poput onog da će se pre završiti pregovori o Bregzitu, da će pre Totenhem izgraditi stadion (sumnja se da su navijači Arsenala ovo smislili), a u sve se uključio Luk Šo koji je napisao da za to vreme „možeš da vaskrsneš karijeru i potpišeš novi ugovor“. Pogba je baš preterao, a Bolt je definitivno bio brži kada je istrčao svetski rekord…

Hvala vam za čudo gospodine Šrivadanapraba

Vlasnik Lestera Višaj Šrivadanapraba poginuo je u padu helikoptera u subotu uveče posle utakmice na King Pauer stadionu između Lestera i Vest Hema. Uvek je dolazio na utakmice i odlazio sa njih svojim helikopterom, ali je u subotu usledio tragičan događaj. Tajlandski biznismen je bio u srcima svih navijača Lestera, on je omogućio čudo i šampionsku titulu 2016.godine. To čudo ćemo svi pamtiti, ne samo fanovi lisica. I svi ćemo pamtiti Šrivadanaprabu. Dirljivu poruku poslao je Džejmi Vardi:

“Legenda, neverovatan čovek sa najvećim srcem, duša fudbalskog kluba Lester. Hvala ti na svemu što si učinio za mene, moju porodicu i ovaj klub. Iskreno ćeš mi nedostajati. Počivaj u miru.”

https://twitter.com/Jesseduran98_/status/1056734448165765120