Zli Rusi

Podeli:
Cameron Spencer/Getty Images

I tako Roki Balboa, pošto dolazi iz siromašne Amerike, može samo da trenira po nekim snežnim vukojebinama. Ali sve odiše toplinom. Ljudskom, razume se.

Za to vreme Ivan Drago koristi resurse prebogatog SSSR i uz pomoć najsavremenije tehnologije sprema mišiće i um za borbu veka. Sve je sterilno i mehanički.

I Roki prebije Draga i svi smo srećni. Zli Rus je opet izgubio.

Povezano

I sada, kada je prepoštena WADA ceo ruski sport bacila u nokaut, dok odbrojavanje još traje, svi likuju. Konačno se neko setio da im stane na put. Aleksandar Kareljin, Marija Šarapova, Sergej Belov… Garant niko od njih ni jednu pobedu nije odneo čist. Ni Sergej Bubka, nema veze što je Ukrajinac, u čemu je razlika? Mora da je i Lav Jašin nešto koristio, još u ono doba…

I nema veze što nam je Holivud isprao mozak. Nema veze što Amerikanci trpaju u sebe sve i svašta jer umesto međunarodne imaju svoju unutrašnju doping kontrolu. Ne, Rusi su decenijski planetarni negativci i moraju biti kažnjeni.

I treba, ako to rade. Ali rade i ostali. Samo, najlakše je za žrtveno jagnje uzeti onog na čiju krv svetski policajci nisu gadljivi. Licemerje WADA samo je ogledalo celog ovog sranja u kom se našao ovaj naš treći kamičak od sunca. ’Ajmo na Mars.