Lek

Nebojša Višković 13. jan. 202019:19 > 19:23
Podeli:
Matt King/Getty Images

„Dobar dan, doktore. Pomagajte. Non stop nervoza, ubi me stres. Šta da radim?“.

Evo ovako… Uzimajte Đokovića tri puta na dan, Lajovića pred spavanje. Obavezno i jedan Troicki kad je baš akutno“.

Povezano

Zvuči blesavo? Poprilično. Ali, možda i ne baš toliko. Jer bromazepam deluje par sati i onda opet čuka hoće da iskoči iz grudi. Sportisti traju duže. Leče i srce i dušu. Leče naciju. U njihovim uspesima ljudi ovde vide utehu za sva poniženja, za sve momente neljudskosti kroz koje su prolazili tokom svih ovih nesrećnih godina. I to nije ništa loše. Kad su nas već idioti sjebali da ne živimo nego opstajemo, ovakva terapija je potrebna.

A, ako ste od onih a-šta-ja-imam-od-njihovih-uspeha-kada-nemam-za-leba tipova, ok, poštujem. Ne dotiče vas kada neko iz vaše zemlje dominira po planeti. Što kada asocijacija na domovinu postaje konačno, za promenu, nešto lepo. Ništa? Ok, kažem, zaista razumem. Samo, onda to zadržite za sebe. Ne pljujte po onima koji su našli način da se POŠTENO, uz propljuvanu krv, uzdignu iz ove močvare. Ne istresajte komplekse na boljima od nas. Svako poseduje onoliko sujete koliko mu fali razuma. Ne pokazujte zato koliko ste… Znate i sami. Vratite se gledanju dubokoumnih emisija u kojima navijate da se dve Storanije počupaju za kosu.

Epiktet je bio rob kome je zbog intelekta podarena sloboda. Rekao je da ne zavisi od čoveka da li će biti bogat, ali zavisi da li će biti srećan.

Odluka je na vama.