Kecmanović za SK: Ima normalnih prijateljstava na turu

Nebojša Višković 10. avg. 202022:43 > 22:44
Podeli:
Print screen/SK

Srpski teniser Miomir Kecmanović gostovao je u „Wish & Go“ Podcastu Sport kluba i tom prilikom je govorio o predstojećem US Openu i uslovima u kojima bi taj turnir trebalo da bude održan, svojim počecima, odlasku u Sjedinjene Države i svemu što je morao da prevaziđe na putu ka Top 50.

Flešing Medouz treba da startuje 31. avgusta, a pobednik treba da bude poznat 13 septembra.

Povezano

Ja se nadam da će ga biti. Za sada sve ide normalno i ne vidim razlog da ne bude, osim ako se ne desi neka katastrofa u naredne dve nedelje. Oni to dosta guraju i sve su uradili da turnir bude održan. Sigurno neće da odustanu, osim ako se nešto ne pogorša“, istakao je Kecmanović.

Organizatori turnira tražili su od navijača da potpišu da nastupaju na svoju odgovornost.

Jesu malo preterali, ali oni su mnogo rigorozni po tom pitanju. Za sve možeš da ih tužiš, mogu da propadnu ako se nešto desi. Zaštitili su se, mada to nama ne ide na ruku. Ipak, mislim da će dosta igrača da dođe jer im trebaju mečevi, a na kraju krajeva treba i da žive od nečega. Dosta igrača nije u poziciji, kao ovi najbolji, da imaju i da slobodno biraju hoće li ili neće. Prosto moraju da odu da igraju“.

Saopšteno je i to da će igrač biti eliminisan ako je bilo ko iz njegovog tima pozitivan na koronavirus.

Ne vidim kako neko može da se zarazi ako su svi u hotelu i ne možeš nigde da izađeš. Ako neko izađe iz hotela, diskvalifikovan je. Ne znam kako bismo mogli da se zarazimo, osim ako nismo pomešani sa gostima hotela, pa ako oni unesu virus. Ali, mislim da su oni uradili sve što su mogli. Problem može da nastane kada se budemo vraćali u Evropu jer će mnogima od nas slediti dve nedelje karantina“.

Julian Finney/Getty Images

Od kada je kao 13-godišnjak sa tetkom otišao u Sjedinjene Države, njegov put bio je pun izazova, koje je uspešno savladao i postao jedan od 50 najboljih igrača sveta.

Na početku je trebalo da roditelji odluče, što nije bilo jednostavno. Da odem preko okeana i da budem sâm, iako je bila tetka sa mnom, to nije isto kao kada sam ovde. U isto vreme su znali da ako ostanem ovde neću imati priliku da napredujem i da se razvijam kao osoba i kao igrač. Rekli su mi da su šest meseci razmišljali pre nego što su doneli tu odluku, ali drago mi je da jesu. Stvarno sam dobio izvanrednu priliku da odem tamo i da vidim kako treniraju bolji od mene, profesionalci i oni koji idu na koledž. Dosta toga sam mogao da vidim i da naučim. Naravno nije bilo lako. Nije bilo lako kada smo otišli. Prvo jezik – jesam govorio malo, ali nije to bilo kao sada. Jesam išao u englesku školu ranije, ali to nije kao kada si tamo. Zatim, nismo imali auto, koji ti je tamo neophodan, pa smo išli peške do prodavnice i vukli sve živo. Onda smo napredovali, uzeli smo bicikl pa smo se njime vozili. Na kraju smo, tek skoro, uzeli auto. Dok smo upoznali sve tamo i dok smo se navikli na ritam, nije bilo lako. Dosta toga sam morao sâm sa tetkom. Na početku nisam imao trenera koji je išao sa mnom, stalno su se menjali. Nisam imao fizija sa sobom. Nisam imao nikoga osim Tanje. Morali smo sami da se priviknemo i da izmislimo kako ćemo, ali na kraju je sve ispalo super“.

Viško je konstatovao da je Cicipas skoro izjavio da ne postoji pravo prijateljstvo na ATP turu.

Ima toga, naravno, ali ima i normalnih prijateljstava u kojima ljudi ne zavide i ne žele bilo šta loše. Uglavnom su teniseri iz jedne zemlje zajedno. Uvek nađeš normalna prijateljstva. Ne treba da se mrzimo zbog toga što se takmičimo jedni sa drugima. Zašto bih te mrzeo samo zato što igram protiv tebe? Van terena ne treba da bude ikakvih problema, a na terenu svi radimo i svako se bori za sebe. Trudim se da budem maksimalno korektan. Ne treba agresija koju imaš na terenu da se unosi u svakodnevicu i međuljudske odnose“.

Kompletan intervju pogledajte u narednom videu.