Namćor

Podeli:
Buda Mendes, Getty Images Sport

Sve se kao nešto koprcam i gluposti koje pravim pravdam nezrelošću zbog koje sam kao Dorijan Grej. Ali, do đavola, starim. To znam jer postajem namćor. Fitilj je nekad bio kilometarski, a sada odmah – bum!

Kad me iseče crni audi odmah zapenim i pokazujem srednjak, nebitno koliko je ćelav lik unutra i koliko je plastike u spodobi pored. Kad mi se na TV-u pojavi neka od onih njuški momentalno idem da isperem oči svetom vodicom uz gomilu psovki.

Nešto slično mi se desilo i u nedelju.

Povezano

Laslo Đere, divni, skromni momak iz Sente, osvojio je Sardiniju. Uspeh do neba. To što je Novak razmazio ljude da sad ovakve stvari registruju periferijom mozga, to je druga priča. U svakom slučaju, bilo je uzivanje gledati Lacijev trijumf. I, iz nekog razloga, iako to nikad ne radim, zajebem se i odem na komentare ljudi na portalima.

A tamo, oni normalni, poput „bravo momčino“, „svaka čast Laci“, padnu u totalnu senku jer prvo pročitam nešto tipa – „Laslo Đere? Ko je to? Neki Mađar?“. I onda krene brojanje krvnih zrnaca. A meni ta zrnca, srpska, mada se koliko znam sa mamine strane ubacilo nekoliko čeških, momentalno proključaju. Ali u sekundi.

Alo bre rođaci… Pa koliko je vaš život tužan i bezvredan kada je to vaš komentar. Koliko srdžbe ima u vama, gneva, zavisti? Kakve veze ima da li je čovek Srbin, Mađar (ok, mađarski carinici su već nešto drugo) ili Marsovac, ovde je, naš je, momak koga život nije mazio uzvratio je udarac, ČOVEK je. Pokazao je kako se bori kada ti život zada sucker punch. Ako je on uspeo ono što niste vi, ako je on sve ono što niste vi a želeli bi da budete, onda mu bar odajte priznanje. Makar u sebi, tiho, niko neće znati. Ili bar ćutite. Ovako, vaši otrovi samo razotkrivaju svu vašu bedu, i verujte, idu nazad, kao bumerang, u vas same, umrećete besni i nesrećni. Karma.

Ok. Sad je bolje. Izduvao sam se. Ali nemojte mi više davati razlog da shvatim kakav sam postao namćor. Znam da nije lako, ali budite ljudi.