Đere za SK: Nisam bio manje srećan zbog Čekinata

Nebojša Višković 27. okt. 202016:47 > 16:50
Podeli:
Print screen/SK

Teniser Laslo Đere bio je gost „Wish & Go“ podkasta i tom prilikom je sa Nebojšom Viškovićem i Ivanom Govedaricom razgovarao o nedavno osvojenom turniru na Sardiniji, neprijatnosti sa Markom Čekinatom koja mu se u finalu dogodila i problemima sa kojima se igrači suočavaju u vreme koronavirusa.

Laslo je na Sardiniji osvojio drugu ATP titulu u karijeri, prvu na turniru iz serije 250. Prvi trofej osvojio je 2019. godine u Riju, na turniru kategorije 500.

Povezano

Vratio sam se sa puta posle mesec dana. Polako se navikavam na normalan život posle mesec dana karantina na turnirima“, istakao je Đere, koji je trebalo da igra turnir u Kazahstanu.

Bio sam malo umoran. Kao što sam rekao, proveo sam nekoliko nedelja na turnirima. Stigao sam u ponedeljak u ponoć, a trebalo bi da putujem u sredu ili u četvrtak s obzirom da je vremenska razlika četiri sata. Ostvario sam dobar rezultat na poslednjem turniru, tako da je imalo smisla da preskočim Kazahstan, da treniram sa tom pozitivnom energijom koju sam stekao na Sardiniji. Spreman se za Pariz“.

Višković je potom konstatovao da je ponašanje Marka Čekinata, sa kojim se Đere susreo u finalu turnira na Sardiniji, bilo krajnje nekorektno.

Desilo se šta se desilo. U tom trenutku sam bio prilično besan i nervozan. Ali, dobro. Da li mi je u govoru čestitao ili nije… Iskreno, i meni se dešavalo. Verovatno nije zaboravio, ali meni se desilo da sam zaboravio, čini mi se na nekom čelendžeru na kome sam bio. U ovom slučaju je on to verovatno namerno uradio, ali nisam bio manje srećan zbog toga što mi Marko nije čestitao. Toliko o tome“.

Ponašanje 28-godišnjeg Italijana čudi utoliko više što su njih dvojica zajedno igrali u dublu na Australijan Openu.

Zapravo je i moj trening na Sardniji bio sa njim. Imamo zaista ok odnos van terena, ili smo barem imali. Sada ćemo videti… Ne znam kako će izgledati naš prvi susret, ne razmišljam mnogo o tome“.

Getty Images/Marcelo Endelli

Upitan da li u tenisu inače ima situacija kada igrači ne pričaju i kada se ignorišu, 25-godišnjak je kazao:

Ima. Lično nisam imao mnogo takvih slučajeva, kao što ni tokom mečeva nisam imao mnogo rasprava i svađa. Nedavno sam pročitao da je Švarcman izjavio da je posle meča potpuno prestao da se javlja tom igraču, ne sećam se tačno o kome je reč, a do tog trenutka su bili u sasvim dobrim odnosima“.

Govedarica je primetio da postoje igrači koji koriste ‚medical‘, ‚changeover‘ ili ‚set break‘ da odu do svačionice, produže pauzu i izbace protivnika iz ritma, ali Laslo nije od tih i ne bi se žalio da problem zaista nije postojao.

Stvarno sam osetio preponu na 4:4 i rekao sam sudiji na 5:5 da želim medicinski tajm-aut na 6:5, i to sam tražio na svoj servis. Stvarno sam osećao da me sve više boli iz poena u poen. Čak sam se malo i uplašio. Taj tretman mi je pomogao, ali sam i dalje osećao. Nije to bio bol da nisam mogao da stojim u tom trenutku, ali sam se plašio da može da ode u tom smeru ako ne pozovem fizioterapeuta. On se žalio što sam ja posle trčao. Nigde ne piše da posle ne smeš da trčiš. Mene je i dalje bolelo, ali značajno manje“.

Nije naivno organzovati putovanje u okolnostima koje prate pandemiju koronavirusa u svetu.

To je muka živa, stvarno. Svaka država ima svoja pravila i ona se menjaju iz dana u dan. Tako da, moraš to da pratiš i da budeš u toku. Time se uglavnom ja bavim, nije toliko teško. Možda pitam trenera da li je čuo neku novu vest, ali ATP nam uglavnom pošalje na mejl dokumentaciju koju moramo da pokažemo na aerodromu. Nema nekakvih specijalnih protokola, osim testiranja, koje je bolje da odradimo ovde. Ima manje letova, doći do određene destinacije nešto je teže, ali nekako uspevamo“.