Dj moll

Nebojša Višković 22. feb. 202114:05 > 15:0752 komentara
Podeli:
Novak Đoković, Novak Djokovic, Australijan Open 2021
Graham Denholm/Getty Images

Nedelja je baš bio dobar dan. Zvanično sam ispratio koronu (mada nije da sam je nešto osetio), svi timovi za koje sam navijao iz bilo kog razloga su pobedili, a Novak je proslavio Gren slem punoletstvo. I drago mi je zbog njega, naravno. Ali još mi je draže zbog tuge onih koji ga mrze.

Modifikovaću Đoleta: ‚‚Jedan Dj moll vas razvali, neki bi to prosto tugom nazvali.“ Znak da starim? Moguće. Biću najgori Mapetovac sa balkona, i to mi se čak nekako sviđa.

Povezane vesti

Da se razumemo, nisam ja Nole Fanatik. Ko prati, zna da ne opravdavam sve što uradi. Pravio je dosta faulova u poslednje vreme, ali to nikako ne menja činjenicu da sve radi iz dobrih pobuda i altruizma. A kada imaš potrebu da pomažeš svima i stalno, zanemariš taktiku. I onda politički korektni, iz svojih tamnih i bezbednih kutaka, zapene.

I kreću. I oni koji misle svojom glavom (mada su manjina), i oni kojima je to posao. Oni koji uz sendvič, po vojničkom zadatku, reaguju čim Novak pomene, na primer, reakciju Splita na Balaševićev odlazak. Ali ako vas idiotom i psihopatom nazivaju Bizoni iz poslaničkih klupa, pa to je onda znak da ste na pravom putu.

I to je ono što Novak radi – psi laju, a on se ne osvrće. I kada prođe kroz cilj, počne cviljenje, koje je muzika za moje uši.

Iskreno – da nisam odavde i odsada, ne bih navijao za Đokovića. Da sam iz Bazela, sekao bih se za Federerom i sat bi mi uvek pokazivao tačno vreme. Da sam sa Majorke, ložio bih se na Nadala i koridu. Da sam Indonežanin, tamanio bih skakavce. Da sam Astek iz 15. veka, žrtvovao bih sveštenike bogovima. Većina onoga što radimo i u šta verujemo je utemeljeno na osnovu dve stvari – gde i kada smo rođeni.

Novak i ja smo rođeni u istoj zgradi. Neko 17 godina pre, nije važno ko. I moj je, ljudina je i igra nestvarno dobar tenis.

I ni najmanje mi ne smeta što mi sat kasni i što navijam za bikove protiv toreadora.

Novak Đoković
Graham Denholm/Getty Images
Komentari

Vaš komentar