Kovačić za SK: Lampard me je oslobodio

Podeli:
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Svlačionica Čelsija, a pred kamerama Sport Kluba ne samo Mateo Kovačić, već i Žoržinjo sa njim. Hrvatski fudbaler je pričao o usponu svoje forme u dresu ‚Plavaca‘, a obojica su se dotakli odnosa sa menadžerom Frenkom Lampardom i toga kako se slažu na terenu i van njega.

Kovačić je u londonski klub stigao u leto 2018. godine na pozajmicu, a Čelsi ga je potom otkupio, uprkos zabrani transfera koja mu je izrečena. 25-godišnji fudbaler je u ‚Plavce‘ stigao iz Reala, čije je boje branio od 2015. godine, a prethodno je igrao za Inter i Dinamo. Na početku intervjua uporedio je svoje vreme u Madridu i prestonici Velike Britanije.

Od početka sam u Čelsiju osetio veliku povezanost sa ekipom. Srećan sam što sam ovde, imali smo tešku prošlu sezonu, ali i jako uspešnu, završili smo među četiri najbolje ekipe i osvojili trofej u finalu Kupa. Zadovljan sam prvom sezonom, možda lično nisam igrao najbolji fudbal, ali bila je to godina adaptacije na novu ligu, klub, zemlju, ali ove sezone se osećam mnogo bolje i mislim da se to vidi na terenu“, kaže Kovačić za Sport Klub.

I Kovačića i Žoržinja u klub je doveo stari menadžer – Mauricio Sari, ali vezni dvojac sjajno funkcioniše i od Lampardovog dolaska.

Da, lako je igrati kad imate saigrača kao Matea. Pod Lampardom znamo što treba da činimo i mislim da to dobro radimo, uživamo igrajući zajedno“, otkriva Žoržinjo,Mnogo razgovaramo, ali i gledamo, kad se pogledamo, obojica znamo što želimo da uradimo pa nam je zbog toga lako da igramo“.

Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Mladi hrvatski fudbaler priznaje da mora da poradi na nekim segmentima svog fudbalskog razvoja.

Žoržinjo je igrač koji će sve okupiti, popričati sa njima i naterati ekipu da igra bolje, da ide napred. Meni to, priznajem, nedostaje. Ne jer sam sramežljiv, nego jednostavno nemam toliko potrebu da pričam. On to radi mnogo dobro, pomaže nam u poboljšanju komunikacije, tera nas da više razgovaramo i to je njegova velika prednost“, otkriva Mateo.

A Žoržinjo o Kovačiću ima samo reči hvale.

Van terena je jako smešan, sve vreme se smeje i stalno se šalimo. Kao što možete i sami videti, odličan je čovek. Na terenu je mnogo drugačiji, mnogo je fokusiran na igru, često je i ljut, to se događa tu i tamo“, ističe Italijan.

Mateo uzvraća istom merom.

Julian Finney/Getty Images

Igrao sam sa mnogim sjajnim igračima, igrao sam s jednim Modrićem, ali sa Žoržinjom stvarno uživam da igram igrati, ima veliki kvalitet i razume fudbal, ali i van terena je dobar čovek, uvek zabavan i nasmešen, ako dođeš na trening tužan, on će te oraspoložiti“, naglašava hrvatski fudbaler.

Kovačić se zatim osvrnuo na to i zašto u Čelsiju igra toliko bolje nego što je slučaj bio u Realu.

Osećam se mnogo bolje, Lampard mi je dao mnogo više slobode u igri i to se oseti na terenu. Vidim ja na sebi da sam drugačiji, osećam se stvarno dobro, ovo je igra kakvu očekujem od sebe“, rekao je hrvatski fudbaler, a potom je prokomentarisao Lampardove reči da se igra ‚Plavaca‘ vrti oko njega i da li mu je to teret, „Nije mi teret, dobro se osećam s tom odgovornošću, ranije to nisam dobijao u klubovima. Ima tu mnogo sjajnih igrača i uvek se moraš dokazivati. Igram svaka tri dana i to mi treba, hvala Lampardu što mi je dao toliko samopouzdanja“.

Kompletan intervju sa Mateom Kovačićem i Žoržinjom pogledajte u pratećem videu.