Končita za SK: Ani je bilo dosta, Rafa izgleda jak

Saša Ozmo 22. jan. 201719:00 > 2:53
Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Tokom igračke karijere osvojila je Vimbldon i bila je vicešampionka u Melburnu i Parizu, a sada je selektor FED i Dejvis kup reprezentacije Španije.

Carlos Alvarez/Getty Images

U intervjuu za Sport klub Končita Martines govorila je o povlačenju Ane Ivanović, načinu borbe sa pritiskom, Đokoviću, Nadalu…

Sezona tek što počne, a igrači već moraju da budu spremni za jedan od četiri najveća izazova u sezoni.

“Prvi Gren slem turnir jeste uvek najnezgodniji i zato su neke teniserke bile nervozne na početku. Serena deluje izuzetno jako, gladna je trofeja, a sviđa mi se i kako Mugursa igra do sada“, počinje Martines priču za Sport klub.

Na pitanje kako se ona tokom karijere nosila sa pritiskom, Španjolka odgovara:

“Rutine, rutine, rutine, to je lek, teniser tokom turnira mora da ostane maksimalno koncentrisan i da zaboravi sve što se dešava okolo – ljudi će pričati, mediji će pisati, ali ja sam se trudila da ne čitam ništa. Takođe, današnjim igračima savetujem da se tokom turnira klone društvenih medija. Imala sam i svoje zagrevanje, uvek na isti način“.

Krajem prošle godine Ana Ivanović objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa.

“Moramo da poštujemo njenu odluku – bilo joj je dosta, a iza nje je divna karijera. Bila je sjajna teniserka, postigla je mnogo – uvek želimo još više, naravno, ali ona je bila sjajna teniserka“.

Končita smatra da je Novak Đoković izgubio samopouzdanje.

“Novak je postao malo ranjiviji u poslednje vreme, to je tačno, teško je toliko dugo održati tako visok nivo igre. Nekada je samopouzdanje vrlo visoko – igrač oseća da sve radi kako treba, lopta dođe i on misli da nema šanse da promaši. Sa druge strane, ako uradiš nešto drugačije ili se ne držiš rutine, to samopouzdanje može da nestane, a onda ga je teško vratiti – recept je povratak jednostavnim stvarima“.

Za kraj, Končita je prokomentarisala Rafaela Nadala, koji je pobedom nad Zverervom u petom setova prošao u osminu finala.

“Rafa izgleda veoma jako, dopada mi se ono što sam videla – agresivniji je, češće se odlučuje da napada forhendom i fizički deluje spremnije“, zaključila je 44-godišnja Martines za Sport klub.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)