"Spremamo plan za Novaka, Čung ima oružja za najbolje"

Saša Ozmo 21. jan 201820:00
Podeli:
Scott Barbour/Getty Images

Proveo je četiri uspešne godine sa Kevinom Andersonom, koji je sa njime u loži došao do Top 10 i do finala US opena.

Matthew Stockman/Getty Images

Kako Nevil Godvin sâm kaže, došlo je vreme da obojicu krenu dalje. Dobio je poziv mladog Hjeona Čunga, proveo s njim nedelju dana u Bangkoku, a potom je saradnja i ozvaničena.

Već na prvom zajedničkom Gren slem turniru postigli su veliki uspeh, pao je Aleksander Zverev, a sada sledi meč osmine finala Australijan opena sa Novakom Đokovićem (ponedeljak, 9.00 po srednjoevropskom vremenu).

Godvin i Čung još se upoznavaju, ali Južnoafrikanac kaže da je Hjeon kompletniji igrač nego što je bio pre dve godine kada je Novak na Rod Lejver areni slavio sa 6:2, 6:3, 6:4.

“Da, Hjeon je već igrao sa Novakom, tako da zna šta da očekuje. Ipak, jedno je znati, a sasvim drugo izvesti sve zamisli na visokom nivou. Novak je bivši broj jedan, hajde da vidimo koliko on može i kako će odigrati, biće interesantno sudar njihovih stilova igre”, počeo je Godvin za Sport klub i dodao:

“Đoković je pauzirao šest meseci, ali uprkos tome igra jako dobro. Već je prošao jedan ozbiljan test u vidu meča sa Monfisom. Čeka nas težak posao, ali daćemo sve od sebe da ga stavimo na još jedan težak ispit. Smislićemo plan kojim ćemo nastojati da povećamo svoje šanse”.

Iako, prema rečima Nika Bolitijerija, “niko nije očekivao da će dogurati tu gde je sada”, prošle godine je 21-godišnjak iz Suvona osvojio NextGen finale i sada je na putu ka vrhu. Bio je pun samopouzdanja u meču sa Zverevom, ali bi njegov trener voleo da Čung igra agresivnije.

“Razvija se i kao igrač i kao osoba, mnogo se bolje nosi sa životom na ATP turu nego ranije, više veruje u sebe i na terenu je miran. Potrebno je da popravimo nekoliko tehničkih detalja. Ipak, Hjeon je mlad, postajaće bolji vremenom, kada još bude upoznao svoju igru, tj. kada počne da oseća kada je pravi trenutak za napad, a kada za ofanzivu. Moramo malo preciznije da mu složimo igru, da ga taktički obučimo i da pažljivo pravimo raspored kako bismo mu očuvali telo. Sve što sam naveo dovešće do toga da postane još kvalitetniji igrač”.

Za kraj, pitali smo Nevila kada Čunga možemo da očekujemo u završnicama Gren slem turnira.

“Takve stvari nikada se ne mogu predvideti, nadam se da će se to dogoditi što pre. Svakako mislim da je pred njima svetla budućnost i da ima sva potrebna oružja kako bi se nosio sa najboljima na svetu. Želimo da bude konstantniji”, zaključio je Godvin za Sport klub.

U ponedeljak će Čung igrati sa svojim teniskim idolom, a kako stvari stoje, neće mnogo vremena proći pre nego što i on bude uzor nekim novim klincima.