Krunić za SK: Svađe oko gluposti… Drugačije iz Top 50

Saša Ozmo 29. maj 20188:30
Julian Finney, Getty Images

Na US openu je igrala osminu finala i treće kolo, na Vimbldonu takođe treću rundu, ali još nema trijumf u glavnom žrebu Rolan Garosa, iako je daleko od toga da ne voli šljaku. Aleksandra Krunić nada se da će se to promeniti ove godine.

Sada je i na novom početku, što joj daje dodatnu inspiraciju pred početak turnira u Parizu.

“Osećam se dobro, treniram dobro, sada sam počela da radim sa jednim kondicionim trenerom iz Britanije – došao je u petak da se upoznamo bolje, prethodno mi je slao neke programe. Definitvno se osećam fizički jačom i to mi znači na polju samopouzdanja. Pozitivna sam, promenila sam ceo tim oko sebe i stvarno uživam na terenu“, ističe 25-godišnja Krunićeva na početku razgovora za Sport klub.

Na molbu da nam predstavi svoj novi tim, Aleksandra je rekla:

“Sara Stoun mi je novi teniski trener i Haurad Grin je novi kondicioni. Nismo još pregovarali, ali došao je i mislim da će sve biti kako treba. Sara je trenirala Samantu Stosur, Rominu Oprandi, Rodionovu… Dolazi iz Australije, zemlje sa teniskom kulturom. Pozitivac je, zna mnogo o tenisu i mislim da se dobro uklapa sa mnom. Bila mi je potrebna sveža krv i nova pozitivna energija i za sada sam zadovoljna jer ima projekat u vezi sa mnom u glavi, pa joj verujem“.

Krunićeva je trenutno 47. na svetu, ali prvi deo sezone nije protekao u skladu sa očekivanjima – jeste igrala polufinale u Rabatu i četvrtfinale na startu sezone u Brizbejnu, ali ukupni skor joj je 10-12. Koji su uzroci tome?

“Tranzicija… Ušla sam u Top 50 i automatski igram turnire na kojima su devojke jače od mene i ulazim na bolje turnire kao jedna od poslednjih. Veliki je izazov već u prvom kolu igrati sa Top 20 ili Top 30 igračica, moram odmah da dignem nivo igre ‘iznad glave’, a prošle godine sam igrala sa rivalkama sličnim sebi i tako ulazila u turnire. Toga više nema, dakle moram da se naviknem na svoj rang“, ističe Aleksandra i dodaje:

“Takođe, kondiciono nisam bila dovoljno spremna, nisam dovoljno jaka, a i Eliz (Tamel, prethodni trener) i ja smo došle do trenutka u kojem smo udarile u plafon. Počele smo da se svađamo oko gluposti, ona mi je prijateljica već deset godina… Mislim da smo se zasitile jedna druge i da u toj atmosferi nije imala više šta da mi pruži, kao i da je to bio pravi potez za mene, ali i za nju da se kao trener razvija s nekim drugim. Sa energijom koju smo na kraju imale napredak nije moguć“.

U prvom kolu Krunićeva će se sastati sa Šuai Peng – Kineskinja ima 32 godine, u karijeri je osvojila dve titule u singlu, trenutno je 38. na svetu, ali i ona je u lošoj formi, pritom nije dobila meč u Parizu od 2013. godine.

“Nisam nikada igrala s njom ili je bilo davno, pa se ne sećam. Ravne lopte igra, ne kreće se najbolje, ali definitivno vrši pritisak ravnim loptama i moraću da budem spremna na prvi udarac posle servisa, tj. na njen ritern jer nemam baš najbrži servis na svetu. Moraću da radim na niskim loptama. Svi igraju dobro, pitanje je samo ko je fit, ko nije, tako da se nikad ne zna šta je dobar žreb, dobar je kad pobediš“, zaključila je Aleksandra uz osmeh.

Ukoliko savlada prvu prepreku, Krunićevu u drugom kolu najverovatnije čeka okršaj sa Karolin Garsijom, koja na startu igra sa Kineskinjom Duan.