“Tereni odgovaraju Novaku, RF ne može da ide na mrežu"

Skener 8. jul 20198:15 > 8:45
Laurence Griffiths/Getty Images

Nekadašnji šesti teniser sveta Vejn Fereira kaže za Sport klub da će najverovatnije neko od članova Velike Trojke ponovo osvojiti titulu na Vimbldonu.

Getty Images/Clive Brunskill

Poslednji put neko izvan grupe Federer-Đoković-Mari-Nadal uzeo je titulu na Vimbldonu još 2002. godine, kada je najbolji bio Lejton Hjuit.

“Osim Velike Trojke, ubacio bih i nekoga poput Raonića ili nekog velikog servera, ali Đoković, Nadal i Federer sada izgledaju prilično dobro“, počinje Fereira za Sport klub.

Južnoafrikanac je na tekućem Vimbldonu radio sa Marinom Čilićem, koji je završio učešće već u drugoj rundu porazom od Žoaa Souse. Prethodno je Marin rekao da je po njegovom mišljenju Nadal najveći kandidat za trofej.

“Ja bih Novaku dao najveću šansu. Mislim da je u odličnoj formi, sjajno je fizički spreman i osvojio je trofej prošle godine. Jako ga je teško pobediti i za mene je on blagi favorit u odnosu na sve ostale“.

Đoković je četiri puta osvajao Vimbldon – 2011, 2014. 2015. i 2018. godine.

“Jako je nezgodan na travi. Može da udari ravno i da lopta samo prostruji, dok Rafa igra sa više spina. Tereni su nešto sporiji ove godine, to može da pogoduje Nadalu, ali čini mi se da i lopte odskaču niže, što po mom mišljenju više odgovara Đokoviću da nametne svoj stil igre. Mislim da su uslovi za Rodžera možda prespori i da neće moći da izlazi na mrežu toliko često koliko bi želeo“.

Pojedini igrači izjavili su da osećaju znatnu razliku u brzini podloge, a drugi da je slićno kao lani.

“Tereni su definitivno sporiji, ali kao što rekoh, lopta ostaje baš nisko i to je bolje za Novaka“, zaključio je Fereira za Sport klub.

Južnoafrikanac je tokom karijere osvojio 15 ATP titula, u Melburnu je dvaput bio u polufinalu, a na Vimbldonu mu je najbolji rezultat četvrtfinale iz 1994. godine.