"Probaćemo da eksploatišemo Đokovićeve slabosti"

Saša Ozmo 11. jul. 201917:08 > 17:09
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images Sport

Pepe Vendrel, trener Roberta Bautiste Aguta, kaže za Sport klub da je za njegovog učenika najvažnije da u polufinalu Vimbldona ne dozvoli Novaku Đokoviću da diktira ritam u poenima.

sport klub

Posle treninga u četvrtak, Vendrel je rado pristao na razgovor, a evo kako je on tekao.

Šta je to najvažnije što Roberto treba da uradi kako bi imao šansu da pobedi Đokovića?

Pa, moramo da pokušamo da budemo veoma agresivni na udarcima, Roberto mora da nametne visok ritam kako Novak ne bi imao dodatno vreme da menja pravac lopti, da diktira poene, a samim tim i ceo meč.

Povezano

Ove godine je Bautista dva puta dobio Đokovića, daje li mu to samopouzdanje?

Naravno. Pomaže u tom smislu što oseća da može da igra i da se nadmeće sa Novakom, ali to ipak ne mora ništa da znači pred predstojeći okršaj.

Šta je najteže teniseru kada treba da igra sa Đokovićem?

Novak je pre svega za nas čovek na kojeg se treba ugledati, i teniski i karakterno. Imamo jako dobar odnos, imamo osećaj da smo bliski sa njegovim timom i uvek se prema nama lepo odnose. Igrački ga svi znate – ima izuzetno kvalitetne udarce, sposoban je da kreira oštre uglove, pokriva teren sjajno. Radi sve dobro – servis mu je neverovatan, ima najbolji ritern na svetu. Zato i jeste svetski broj jedan, zato što praktično sve radi na visokom nivou. Naći ćemo i neke slabosti, i trudićemo se da ih eksploatišemo.

Kako se oseća Roberto, ovo mu je prvo Gren slem polufinale?

Veoma je srećan i zadovoljan. To nije nešto što smo konkretno sebi zacrtali kao cilj, ali nekada za uloženi napor dođe lepa nagrada. Verujem da on to zaslužuje, sada samo treba da izađe na teren da se nadmeće i da uživa u tom trenutku jer čovek nikad ne zna hoće li se ponoviti.

Da li je uzbuđen, nervozan?

Miran je, on je staložena osoba i nije za njega uobičajeno da pati u tom smislu, stabilan je čovek – isplaniraćemo dan kao i svaki do sada, igraćemo karte i odmarati se, pa da spremno dočekamo meč.

Prethodno je Vendrel razgovarao i sa okupljenim novinarima – Bautista do ove godine nikada nije prošao četvrto kolo na Slemu, a sada je posle četvrtfinala u Melburnu došao do polufinala u Londonu.

“Suština je u tome što verujemo u njegov kapacitet. Trudili smo se da osim pozitivnog razmišljanja ostane i verovanje u sebe, kada iz dana u dan ponavljate ‘To je moguće, to je moguće’. Najvažnije za postizanje velikih uspeha je biti jak u mentalnom smislu“.

Meč Đoković – Bautista Agut na programu je u petak od 14.00, uz direktni prenos na Sport klubu 1.