Vajda: 20? Apsolutno dostižno, ali neće biti lako

Saša Ozmo 15. jul. 201909:36 > 09:39
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, kaže da zahvaljujući jakoj glavi najbolji teniser sveta u finalu Vimbldona savladao Rodžera Federera sa 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12.

Ovo je apsolutno posebna pobeda, bilo je epsko finale. Mogu da kažem da niko nije želeo da izgubi, dva velika šamoiona jedan protiv drugog i ovakav meč bio je posledica. Na kraju je Novak izvukao stvar iako se suočavao sa dve meč lopte”, rekao je Vajda i nastavio:

Uh, na meč loptama je ‘čopovao’ riterne, jednom je Rodžer promašio forhend, a drugu ste videli, pasing viner. To samo pokazuje koliko je Novak mentalno jak u najvažnijim poenima. Federer je pokušao sve i na tim meč loptama, izašao na mrežu, ali nije uspeo”.

Na pitanje da li je to jedna od najboljih pobeda u finalima, Slovak odgovara:

Povezano

 “Sa emotivne tačke svakako. Jedno od najboljih finala, nikad nije bilo tako neizvesno. Mislim, 12:12 u petom, to se prvi put na turniru desilo u finalu. Bio sam iznenađen što je Novak dobio sva tri taj brejka – sa Rodžerom i njegovim servisom i agresivnom igrom, to je neverovatno”.

Đoković sada ima 16 Gren slem titula, dve manje od Nadala i četiri manje od Federera.

Apsolutno (Novak može da dođe do 20), sada je razlika mnogo manja. Ipak, četiri titule na Slemovima, lako je reći, ali teško postići. Ipak, sa 16 izgleda bolje. Novak je sebi postavio taj izazov i kada igra dobro, može da misli i o US openu ponovo… Ostaje spreman, fizički je vrlo dobar, mentalno takođe – US open je drugačiji turnir, beton je fizički zahtevniji, dugo je to putovanje, ali nadam se”, zaključio je Vajda.