Kucajte na vrata u 6 ujutru, samo to ga može naljutiti

Podeli:
sport klub

Kako izgleda sportski bar na Menhetnu, kako izgleda predstava na Brodveju, “ne“ plastici, US open radnja, Ukrajinac “poludeo“ zbog ruske zastave… Nove crtice iz Njujorka:

sport klub

– Kažu da niste bili u Njujorku ako ne pogledate mjuzikl na Brodveju. Prošle godine gledali smo jednu predstavu u jednom od brojnih pozorišta oko Tajms skvera i igramo lutriju za “Lion King“ – bezuspešno, a karte su ovako preskupe, najjeftinija 100 dolara. Ipak, uspeli smo ove godine i pogledali smo “Fantoma iz opere“. Nisam stručnjak naravno, ali laički – scenografija vrhunska, muzika predivna. Mali mi je problem bio što sam imao poteškoća da razumem engleski dok pevaju (kod pevanja mi treba truda i srpski da razumem), ali je bilo bolje kako je vreme proticalo. Vredelo je malo hrane za dušu. 

– Septembar 6. na US openu – godine 1920. Bil Tilden osvaja prvu od sedam svojih titula u Njujorku; u meču koji se smatra jednim od najboljih svih vremena u ženskom tenisu, Dženifer Kaprijati u polufinalu dobija Moniku Seleš 6:3, 3:6, 6:3; u jednom od najneočekivanijih popodneva u Njujorku, 2014. godine Kei Nišikori u četiri seta pobeđuje Novaka Đoković, a zatim Marin Čilić u tri dobija Rodžera Federera.

– Petak je bio tmuran i kišovit dan, pa smo promenili prvobitni plan da idemo u Prospekt park u Bruklinu. Malo smo duže spavali posle basketa sa Portorikom koji je nama počinjao u 4.30, a onda smo otišli u sportski bar i igraonicu “Dave & Buster’s“. Kod sportskih barova prvo gledam poziciju TV-a, ovde su uslovi ispunjeni jer su ekrani u visini glave ili malčice iznad, a ne skoro na plafonu, ko još tako gleda utakmice? Klopa im je odlična i obilna, čak ni ne završih neka rebra u “barbikju“ sosu, a poseban šmek jeste ta igraonica – ima sigurno tridesetak igara, od košarke i hokeja do trka i ubijanja zombija. Mi smo se, treba li da kažem, najduže zadržali na košu iako to možemo naći svugde – u krvi, šta da se radi…

sport klub

– Na terenu se Danil Medvedev često ljuti, ali kaže da ga je u privatnom životu jako teško razbesneti. “Da biste me naljutili, morate tipa nedelju dana nešto ludo da radite. Recimo da mi kucate na vrata hotelske sobe u 6.00 sedam dana u nizu, onda bih se možda malo naljutio. Kažem, baš sam miran“, rekao je 23-godišnji Danil, a već je nekoliko puta govorio o tome kako aktivno radi da takav postane i na terenu.

– Čuvajmo planetu! Na US openu su prestali da koriste plastiku kako bi umotali više od 5.300 reketa koliko ih se španuje tokom tri nedelje turnira. Takođe, reciklirane su sve korišćene žice, a bilo ih je u dužini od 56 kilometara, verovali ili ne.

Povezano

– Grigor Dimitrov imao je podršku sunarodnika uglavnom iz gornjeg prstena stadiona Artur Eš, a isto je važilo i za Elinu Svitolinu u duelu sa Serenom Vilijams. Organizatori su napravili previd na početku i uz Svitolinu stavili rusku zastavu, što je razbesnelo jednog Ukrajinca: “Dajte, šta je ovo, kako ruska zastava?“, uz prigodne psovke. Posle se sekirao što ljudi ustaju kad im padne na pamet i što ne vidi neki deo terena. Ogugla se i na to, prijatelju.

– Dođe i kraj turnira, a nisam vam preneo cene iz zvanične US open radnje. Uglavnom je slično kao na ostalim Slemovima, mada nam se ponekad čini da je skuplje pošto su cene u dolarima. Privesci su 14 dolara, kišobrani 42, peškiri 45, kačketi su 30, duksevi i džemperi 45-60 dolara (ima i skupljih), jakne su više od 100, bedževi 8, majice se mogu nađi i za 30, ranac 50… “Navlaka“ je ozbiljna, sve biste kupili kad već uđete, zato je fora doći sa ograničenim sredstvima – ne da potrošite i ono što nemate, dešavalo se…

Možda su ovo poslednje crtice za ovo izdanje US opena, nadam se da vam se dopadala ideja da ih izdvojimo u posebne tekstove.

Pozdrav,

Saša (@ozmo_sasa)