"Žmurke" sa Novakom: Gde si nestao? (VIDEO)

Saša Ozmo 11. nov 201913:11 > 13:12
Podeli:
Print screen/SK

Sedeo sam na Novakovoj konferenciji za medije sve dok moderator nije rekao: “Poslednje pitanje na engleskom“. Onda sam otišao nekoliko metara pozadi u miks-zonu da se namestimo na vreme za intervju, da me Kole ne grdi.

Pošto je Novak odgovorio na to pitanje, moderator je upitao ima li pitanja na srpskom. Kolege još nisu stigle, a mene više nije bilo…

“On je bio ovde, otišao je“, pokazivao je Novak u pravcu kojem sam sedeo, a onda sam mu mahnuo: “Zašto si otišao? Hoćeš iza, hoćeš privatnost? OK“, dodao je i izazvao smeh stranih kolega.

“Pa gde si nestao“, smejao se u miks-zoni pre nego što smo pristupili poslu. Kad, usred prvog odgovora, crče nam svetlo na kameri. Bio je to jedan od “onih“ dana kada je reč o pehovima jer prethodno tog jutra nismo mogli u studiju da se čujemo sa Beogradom. Srećom, sada su kolege iz Italije pritekle u pomoć, uperile svetlo u Novaka, pa smo intervju uradili.

U poređenju sa Gren slem turnirima, ovde su igrači strože čuvani, treninzi koji nisu na glavnom stadionu uglavnom su nedostupni, pa nema ni toliko zbivanja iza kulisa. Barem ne onih za koje mi znamo.

Ipak, uspeli smo da uhvatimo Zvereva kako prolazi hodnicima sa desetak članova obezbeđenja, a koleginica Viki iz Grčke prepičala mi je anegdotu tokom njenog intervjua sa Cicipasom. Baš dok je Stefanos govorio kako ne zna hoće li uspeti da savlada Medvedeva prošao je otac grčkog tenisera Apostolos i doviknuo: “Uspećeš!“

Povezano

U večernjem terminu gledali smo Rodžera Federera i Dominika Tima. Publika je, kao i uvek, bila na strani Švajcarca, ali nešto su mi prvog dana svi bili uspavani, na tribinama nije bilo ni toliko poznatih ličnosti kao što je inače slučaj.

Tim se odlično branio na bekhend strani, bolje nego uobičajeno, nije se stideo da napadne forhendom odmah posle servisa, dok se Federer na drugoj strani nešto slabije kretao – kada se sve to sabere, dobijamo petu pobedu Tima u sedam mečeva sa Federerom. Dobio ga je i na šljaci i na travi i na betonu na otvorenom, a sada i u dvorani.

Inače, naš novi kolega postao je i Markos Bagdatis, sada je TV komentator – nadam se da ćemo ga uhvatiti ovih dana za intervju, on je jedan od tenisera na koje sam se baš “ložio“. Zato sam se dodatno obradovao kada sam, radeći intervjue i gledajući ga i kada kamere nisu uključene, video koliko je pozitivan i dobronameran lik.