Aleks za SK o "džungli", plaži usred meča, knjigama…

Saša Ozmo 24. apr 20208:00
Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Srpska teniserka Aleksandra Krunić dane izolacije provodi u Sremskoj Kamenici – sa aspekta tenisa, pauza će joj možda i prijati, kako je i sama rekla.

Aleksandra je sredinom 2018. godine bila 39. na svetu, a sada je ispala iz prvih 200. U razgovoru za Sport klub Krunićeva je govorila o svom odnosu sa tenisom, mečevima iz prošlosti, preporučila je knjige čitaocima, opisala sebe kao ličnost…

Tokom karijere si se nekas mučila sa motivacijom, nedostaje li ti tenis sada?

Jesam se mučila sa motivacijom, da. Nedostaju mi putovanja, Tur i cela atmosfera u smislu turnira, hotela, letenja… Sa druge strane, prija mi pauza i mislim da će mi dobro doći da razbistrim glavu, da mi iz sistema izađu haos i džungla. Sada sam na selu, ležim na trosedu i jeste lepo provesti dve nedelje na istom mestu, imati kontinuitet u nečemu, čega nema na Turu. Pozitivno je za mene, ne mogu da kažem da sečem vene za tenisom i da jedva čekam da igram turnir. Ne znam kada će doći momenat da više neću moći da izdržim bez tenisa. Za sada mi kuća prija.

Meč kojeg se najradije sećaš?

To su mečevi sa FED kupa, onog dubla sa Jecom (Jelenom Janković) u Slovačkoj i generalno odlučujućih duela u FED kupu. Volim da se setim i US opena 2014. godina, naročito meča sa Kvitovom.

Meč koji bi ponovila da možeš?

Definitivno meč sa Curenko prošle godine na Rolan Garosu. Dvaput sam servirala za pobedu, imala meč loptu…

Kao gledalac, koji su ti mečevi ostali najupečatljiviji?

Iskreno, ne znam koji meč da izdvojim, sećam se jednog duela Vavrinke i Đokovića na Australijan openu koji je bio spektakularan i u pet setova. Uglavnom su to ATP derbiji, to su najbolji mečevi.

Najneobičnija misao koja ti je pala na pamet tokom meča?

Svakakve misli, i pozitivne i negativne po mene. Jednom sam razmišljala gde ću na odmor krajem godine, a mislim da je to bio početak sezone. Zamišljala sam sebe na plaži. Kažem, ima ih mnogo – recimo, kada sam tražila da kupim stan, vagala sam tokom meča između nekih koje sam gledala.

Seti se neke smešne situacije iz svlačionice, sa Tura?

Nisam imala mnogo smešnih situacija jer sam “control freak“ – volim da kontrolišem i sebe i sve oko sebe, ne verujem da ću tokom karijere doživeti nešto spontano pre ili posle meča. Ima jedna situacija, koja doduše u početku nije bila smešna. Moj navijač Luk iz Belgije, koji me često gleda, vozio se s nama posle polufinala u Hertogenbošu – pravio je selfi na golf-kartu i pao je dok smo se vozili. Srećom je imao ranac, pa nije udario glavom. Uopšte nije bilo smešno jer smo zvali Hitnu, ali posle smo se tome smejali.

Preporuči knjigu/film/seriju?

Brene Braun – Darovi nesavršenosti, Skot Pek – Put kojim se ređe ide, te dve knjige su mi divne, kao i neke ruske, nisu baš poznati ti pisci. Trenutno čitam “Adult Children of Emotionally Immature Parents“, mislim da nam svima treba. Nedavno sam gledala film “Contratiempo“, španski, a i serije španske – La Reina del Sur i Casa de Papel, ovu drugu su svi gledali.

Tvoj postupak na koji si najponosnija?

Pomaganje drugima. Neću da govorim kome sam i šta pomogala, to ne volim niti to radim da bi se znalo. Čini me srećnom kada pomognem nešto drugo – na to sam najponosnija, mada mislim da bi to trebalo da bude norma i svakodnevno funkcionisanje svakog od nas. To me čini osobom kakva jesam.


Tvoj postupak koji bi želela da zaboraviš?

Za ovo bih morala baš da idem u intimu. Neću u detalje, ali ima nekoliko postupaka koje bih želela da izbrišem i zaboravim. Srećom, nisam neko ko olako s..be nešto – 300 puta razmislim pre nego što nekome odgovorim, nešto uradim itd.

Opiši sebe u pet do deset reči.

Lojalna, pravedna, nepoverljiva, velikodušna i perfekcionista.