Sudari stilova: Duci, bivša šampionka, rasterećeni Cici

Saša Ozmo 1. okt. 20200:42 > 0:50
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Po dva ženska i dva muška duela - okršaju različitih filozofija igre na programu su petog dana Rolan Garosa, pogledajte naše predloge.

Karolina Pliškova – Jelena Ostapenko

Dobila je Letonka svoj prvi meč u Parizu od titule 2017. godine, ima novog trenera i deluje kao da bi mogla da bude bar malo konstantnija u budućnosti.

Povezano

Na papiru bi Pliškova trebalo surovo da kažnjava ispodprosečni drugi servis Ostapenko, ali Čehinja je bile nervozna i loše se kretala u uvodnom meču sa Egipćankom Majar Šerif.

Prognoza: Imale su i jednostrane okršaje, ali i maratone. Sada će biti tri seta.

Dušan Lajović – Kevin Anderson

Igrali su 2018. godine u Madridu, tada je Južnoafrikanac slavio u tri seta, ali tada je Andersok bio na vrhuncu forme. Sada se Lajović etablirao kao Top 30 igrač i bio bi favorit da su uslovi na Rolan Garosu uobičajeni jer Duci voli sunce, viši odskok, spin i kik servis.

Anderson je operisao koleno i daleko je od onog starog igrača, ali na startu je ubedljivo pobedio Đerea i, osim standardno snažnog servisa, demonstrirao je i dobro kretanje i defanzivu, što nije tako tipično.

Prognoza: Andersonu uslovi možda više odgovaraju, ali Lajović ponovo igra dobro i proći će u treće kolo.

Arina Sabalenka – Darja Kasatkina

Posle finala u Indijan Velsu, nije Ruskinji dugo trebalo da nestane sa mape, pala je i na 74. mesto, ali u poslednje vreme pokazuje znake života.

Pre dve godine igrala je četvrtfinale u Parizu, a spori uslovi odgovaraće joj u duelu sa Sabalenkom – biće to sudar dva suprotna stila igre jer Beloruskinja mnogo polaže na snagu svojih udaraca i nije baš fan dugih poena. Sa druge strane, Darja će igrati mnogo drop šotova, menjaće ritam i trudiće se da Sabalenki ne pošalje dve iste lopte u nizu.

Prognoza: Jedini dosadašnji okršaj dobila je Kasatkina (Peking prošle godine). Teško za prognozu, ali hajdemo hrabro – iznenadiće Darja.

Adam Pretty, Getty Images

Stefanos Cicipas – Pablo Kuevas

Predvideo sam težak meč Cicipasa sa Munarom, ali uprkos tome što je gubio sa 2-0 u setovima, zapravo nijednom nije bio na ivici poraza.

Kuevas je nezgodan suparnik, pružio je jak otpor Grku prošle nedelje u Hamburgu i to će mu dati veru i pred ovaj meč, biće to obračun dvojice igrača sa jednoručnim bekhendom. Urugvajac je iskusan i znaće da iskoristi priliku ako se ukaže, ali pitanje je hoće li se sada prilika ukazati.

Prognoza: Cicipas oseća da se izvukao u prvom kolu, na psihičkom planu će biti rasterećeniji i trebalo bi da pobedi Kuevasa u tri seta, uz jedan neizvestan.