Dan VII: Skeniramo Novakov put, plus duel levorukih

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Dvoboj Garina i Hačanova i okršaj dvojice Španaca - biće to verovatno dva duga meča. Uz njih, preporučujemo i borbu Kvitove sa jednom od mladih nada svetskog tenisa.

Kristijan Garin – Karen Hačanov

Ukoliko Novak prema očekivanjima prođe Galana, u osmini finala imaće prvi ozbiljniji test. Ni Garin ni Hačanov u drugoj rundi nisu igrali u skladu sa svojim mogućnostima, ali Čileanac jeste bio konstantniji i šljaka mu generalno više odgovara, mada i Rusu prija kada ima više vremena da se namesti na forhend.

Povezano

Garin nikada nije prošao dalje od druge runde na Slemovima sve do sada, Hačanov je u tom smislu mnogo iskusniji, ali mnogo oscilira i lako se nervira u poslednje vreme.

Prognoza: Hačanov je bolji igrač, ove godine to doduše ne pokazuje i za mnoge je Garin favorit. Ipak, idemo sa pobedom Rusa u pet setova.

Petra Kvitova – Lejla Fernandez

Trenutni uslovi u Parizu odgovaraju Čehinji, da li možda baš na Rolan Garosu može da osvoji svoj prvi Slem van Vimbldona? To bi bilo nešto… Kvitova se trudi da igra sa više spina, nešto sigurnije, ali i dalje je u stanju da oduva protivnice s terena.

Sada igra sa 18-godišnjom Fernandez, Kanađankom koja kaže da se ugledala i ugleda na Petru i na terenu i van njega. Izbacila je Lejla Linet i Hercog, a prošle godine osvojila je juniorski trofej u Parizu.

Prognoza: Kvitova je favorit, ali možda je baš sada vreme za njen pad u igri. Pobediće Čehinja, ali u tri seta.

Roberto Bautista Agut – Pablo Karenjo Busta

Igrali su u Roterdamu poslednji put, Karenjo Busta slavio je u taj brejku trećeg seta, a ukupno je skor 2-2.

Sudar dvojice dobrih prijatelja koji ne poklanjaju mnogo i koji meč dočekuju odmorni s obzirom na to da ni jedan ni drugi do sada nisu izgubili ni set.

Getty Images/Clive Brunskill

Retki su Španci koji više vole beton, njih dvojica spadaju u tu grupu, što ne znači da su loši na šljaci, naprotiv.

Prognoza: Gledaćemo mnogo dugih poena, četiri ili pet setova i pobedu Bautiste Aguta.