Djoko na autogram-misiji i kako sam upropastio odličnu foru

Saša Ozmo 21. maj. 202215:53 > 15:5512 komentara
Podeli:
Sport klub

AirBnb stanodavka je fotografisala stan, halal joj vera, nisam ga prepoznao kad sam ušao u njega. Dok sam sinoć skoro udarao glavom u plafon tuširajući se, isplanirao sam buđenje oko osam, ali sam se probudio oko pola šest – malo adrenalin, malo preudobni dušek, a malo jedna Iva-Šljiva koja kod kuće voli u tom dobu da zatraži premeštaj na bračni krevet.

Ozmo na šljaci:

Ni najmanje nisam zažalio što sam se tako rano probudio. Skucao sam intervju s Olgom Danilović koji ćete čitati u subotu ujutru, a zatim pošao u laganu šetnju Bulonjom. Mir, tišina, ljupke fasade, čisto nebo. Kao stvoreno da čovek udahne duboko i zatvori oči, koliko god to bio kliše.

Pronašao sam i pekaru, uspeo na nekom lažnom francuskom da kupim sendvič, što je prodavačica cenila. Kakve bagete imaju, majko moja…

Na Rolan Garosu je bio Dečji dan. Dete u meni se oduševilo kada je videlo neku mrežu koja pravi džinovske balone od pene. Jedva sam se suzdržao da pustim jednog klinca da bocne balon pre mene, ha-ha. Takvog sadržaja je bilo mnogo – zabavljači na štulama, gitara, pesme, preskakanje vijače, baš su uživali klinci.

Sport klub

Gledao sam trening Miomira Kecmanovića sa Lorencom Muzetijem, puca lopta sa Kecmanovićevog reketa. Uz njega je na terenu bio Johan Ertegren, njegov trener o kojem se ne priča dovoljno u svetlu toga da je drugi trener David Nalbandijan. Eto, i ja sam Miomira pitao hoće li Nalbandijan dolaziti u Pariz.

„Neće, ali biće tu za Majorku i za egzibiciju“, rekao mi je Miša uz smeh. Bila mi je potrebna sekunda da shvatim – odlična fora, a skoro da je morao da mi je objašnjava. Okrivićemo nedostatak sna.

Sport klub

I prethodnih dana treninzi su bili spektakularno posećeni, baš kao i mečevi kvalifikacija, a isti je slučaj bio i sada na stadionu Suzan Lenglen – prvo je trenirao Rafael Nadal sa Davidom Gofenom, a zatim Novak Đoković sa Karenom Hačanovom. Stadion prima više od 10.000 ljudi, bilo je bar šest-sedam. Zaželeli su se ljudi, razumljivo.

Posle početnog zagrevanja i kratkog vežbanja šablona, Novak i Karen počeli su da igraju gemove. Igralo se uglavnom ozbiljno, udaralo se u solidnom intenzitetu, ali kada se neki poen oduži, često bi ga pretvorili u atrakciju za publiku.

Videli smo lobove, drop šot na drop šot, pa i Đokovićev forhend iz skoka, što na meču mislim da nikada nije uradio. Na riternu Novak i dalje vežba visoke lopte i menja poziciju, potrudiću se da ga pitam za to.

Novak Djokovic
Sport klub

Sunce je jako udaralo, udarali su i njih dvojica sat i po, a tek je usledio krkljanac. Kako bi Novak otišao na jedan deo tribina da daje autograme i fotografiše se, tako bi se sa drugog začulo: „Djoko, Djoko“.

Posebno se istakao jedan mali, grlati plavušan. Dobio je autogram, naravno, petnaestak minuta je Novak proveo u toj akciji, a onda se brzo preselio na Filip Šatrije da odradi svoj deo u programu.

Veliku pažnju pobudio je i 257. na ATP listi. Ali ne bilo koji 257, već Stan Vavrinka – trenirao je sa Sebastijanom Kordom, kojeg je na terenu pratio Radek Štepanek. Nisam ispratio da mu je on postao trener – sad guglah, izgleda da niko nije.

Sport klub

Petra Martić i Ons Žaber pozdravile su se kao sestre rođene, Benoa Per i Džon Izner dobili su bučan aplauz posle treninga na zabačenom terenu 15, a naleteo sam i na tandem Aleksandra Krunić-Olga Danilović. Želeo sam da pogledam malo Aleksandrinog treninga, ali trenirala je van kompleksa, na jednom od terena u šumi.

– Gde si to, majke ti, danas trenirala, gde je tačno to?

– Namerno sam tamo izabrala, da ti ne bi mogao da dođeš, ha-ha-ha.

Sport klub

Uprkos celoj frci, utisak je da vlada zatišje pred buru – i igrači i treneri šetkaju nasmejano i opušteno, lica će ipak odavati više tenzije kada turnir počne.

A počinje demain. To na francuskom znači „sutra“. Rekao sam sebi da ću svakog dana naučiti po jednu francusku reč, volim koliko je milozvučan jezik. Kud ne počeh pre sedam godina…

„E, treća si“, rekla je Aleksandra Olgi. Upravo će Danilovićeva biti jedina srpska predstavnica u nedelju. Rivalka je Mađarica Dalma Galfi, 98. na WTA listi. Dobar žreb za obe, nadamo se trećoj Olginoj grend slem pobedi.

Neka igre počnu!

Sport klub
Komentari

Vaš komentar