Ja nisam luzer, o naprotiv: Kako izgleda Novakov trening?

ATP 18. nov 202116:58 > 18:42 1 komentar
Novak Đoković Marjan Vajda
Sport klub

„De ste, raja“, pozdravio je Novak Đoković Goa i mene dok je prolazio na teren za trening. Fizioterapuet Uli već je spremno čekao: „Zagreva se, sad će“, rekao nam je neposredno pre Novakovog dolaska.

Iz Torina:

Tada je bilo pola tri i bio sam u trilemi: ostati na Novakovom treningu, ići u dvoranu na Zverev – Hurkač, ili se s ostatkom ekipe uputiti ka stadionu Juventusa, kako bi se Viško i Go uključili u naš studio.

Kontao sam – oni obave posao, Zvereva i Hurkača imate kod nas na TV-u, red je da vas izvestim kako izgleda jedan Đokovićev trening ovde u Torinu. Klub, u kojem je inače ponikao Lorenco Sonego, nalazi se na samo sto metara od dvorane Pala alpitur u kojoj se igraju mečevi.

Dva terena jedan do drugog – iza igrača s jedne strane prostor za medije, sa druge za navijače. Kolega Janik reče mi da se ulazak na trening naplaćuje približno 50 evra, a da novac ide Teniskoj federaciji Italije. I dalje mi zvuči nerealno da se za trening plaća 50 evra, ali raspitao se Janik dobro…

„Viša lopta, s više spina“

Novak Đoković
Sport klub

Novakov sparing partner bio je Samir Banerdži, juniorski šampion Vimbldona, reče mi Viško da ga je Indijac baš impresionirao. Ipak, sada nije bilo mnogo prilike da se pokaže, jer s Novakom nije igrao poene.

Lagano prebacivanje za start, zatim šablon dijagonala-paralela prvo forhendom, pa bekhendom. „Bekhend dijagonala“, davao je Marjan Vajda instrukcije 18-godišnjem Banerdžiju, čak je i prešao na njegovu stranu igrališta.

„Viša lopta, sa više spina“, sugerisao je i Novak imajući u vidu Kamerona Norija, protivnika u petak od 21.00.

„Ja nisam luzer, o naprotiv“

Izašao je Đoković zatim malo na mrežu, uz „oh yeah“ posle uhvaćenog teškog voleja i aplauza iz publike.

Tražio je Novak servise Banerdžija u telo, forhend i bekhend, a pre jednog riterna je zapevušio Balaševića: „Ja nisam luzer, o naprotiv“. Jasno vam je, nije to bio trening visokog intenziteta, niti treba da bude u toku turnira, pogotovo ne u završnoj fazi sezone. Ipak, prošao je Đoković kroz sve udarce i posle nepunih sat priveo kraju.

„Deset evra ako odserviram as“, uzviknuo je pred poslednji servis, ali Banerdži je vratio loptu.

Ko je izgubio u boćanju?

Novak Đoković
Sport klub

„Hvala ti mnogo“, zahvalio se Novak mladom Indijcu pre nego što je sa timom pristupio tradicionalnom boćanju na kraju treninga.

ATP finale:

Uz Novaka, tu su bili Vajda, fizioterapeut Uli, kondicioni trener Marko Paniki i agent Eduardo.

Stali su na mrežu, svako je imao po dva bacanja, a najdalje od linije bio je Uli. Kazna je „trte“, mada ga niko nije pogodio tamo gde se cilja.

Još petnaestak minuta proveo je Đoković dajući autograme, a Douzn se setio jedne situacije iz Sinsinatija, kada je četrdeset minuta bio s navijačima, na očaj obezbeđenja koje se bezuspešno trudilo da mu prati svaki korak.

S navijačima – niko kao Đoković

Novak Đoković
Photo by Julian Finney/Getty Images

Baš je u vezi s time koliko vremena odvaja za navijače Novak dobio pitanje posle duela sa Rubljovom – tačnije, stari lisac Ubaldo pohvalio ga je za njegovu posvećenost u tom smislu.

„Shvatam da je to za mnogu decu jedinstvena prilika da dođu da vide nekog vrhunskog igrača, da naprave fotografiju ili da dobiju neki suvenir, autogram. Nije moguće svima izaći u susret, ali pokušavam da budem dostupan, pogotovo mladima i deci, da razmenimo nekoliko reči“, odgovorio je između ostalog Novak.

Greška u koracima organizatora

Nisam se pokajao što sam otišao na Đokovićev trening – Hurkač je jedino prvi set na turniru odigrao dobro, od tada se raspao, a nikakvih problema s njime nije imao ni Aleksander Zverev.

Organizatori su sebi učinili medveđu uslugu. Razumem da su želeli Janika Sinera u udarnom, večernjem terminu, ali sada njegov meč sa Danilom Medvedevom nema nikakvu važnost za plasman u polufinale. Već se zna, igraće Đoković – Zverev, dok Medvedev čeka boljeg iz duela Kaspera Ruda i Andreja Rubljova.

Čekam Koleta, Viška i Goa da se vrate, taman da vam dotad okačim blog, i da vidimo šta dalje.

Veliki pozdrav iz Torina!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare