Kod Novaka na treningu: Ne smemo da pričamo, razume sve!

Saša Ozmo 2. jul 202219:00 > 19:274 komentara
Podeli:
Novak Đoković
Sport klub

„Polako, nemamo šrafove“, viknuo je Novak Đoković. Sa druge strane mreže, pridizao se Nenad Zimonjić – čovek sa metalnim kukom – posle kratkog proklizavanja. Ziki je tu u turniru legendi, a Novak je pola treninga odradio sa njime. Po konačno sunčanom vremenu u Londonu, u drugoj polovini treninga, sparing partner bio je David Gofen.

Na Orangi parku je Novak trenirao na idealnom terenu za posmatrače, pa se sjatilo mnogo juniora, koji su iskoristili priliku da ga vide na delu.

Standardni trening Đokovića i Gofena, a Novak je posle posebnu pažnju posvetio servisu. Nekoliko puta je ušao u nešto duži razgovor sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Kao što nam je Zec često govorio u intervjuima, Novak teži perfekciji, a Goranu se nekad čini da je nešto već perfektno – sada je bila jedna od takvih situacija.

Djokovic Ivanisevic
Sport klub

Posle, sa Zimonjićem, Novak se konkretnije spremao za narednog protivnika Tima van Rajthovena – na primer, tražio je od Zikija da igra slajsove i da ga pritisne na drugi servis.

„Ne smemo da pričamo, razume ovaj Igor Sajsling sve“, rekao je Novak u šali, dovoljno glasno da bi ga Sajsling čuo. Igor je trener Van Rajthovena, baš su u tom trenutku prolazili pored terena na kojem je Novak trenirao.

„Razumijem sve“, nasmejao se Sajsling u prolazu. Njegova mama je iz Konareva, sela u blizini Kraljeva, pa će tako njegova rodbina i te kako biti podeljena kada budu pratili meč u nedelju. Sumnjamo da će se u Konarevu mnogo navijati za Tima, pa makar mu Igor sto puta bio trener. Obavezno pročitajte i naš intervju sa Sajslingom.

Novak je otišao, a Zimonjić i Ivanišević ostali su na terenima – zakazali su trening, sve po propisima, moraju da se malo spreme za turnir legendi i da održe formu.

Dan smo počeli usporeno, videćete to i po kvizu. Razlog? Malo smo dali sebi oduška u petak veče, kućna žurka kod prijatelja Aleksa koji se seli iz Londona. Imali smo čak i bend, naše stare znance iz kafane Corner Terrace s Vukom na čelu. Čak se i Viško njihao uz narodnjake, ali tek uz malo goriva.

Sport klub

Neću previše u detalje, ali danak smo platili – neka, bio nam je potreban mentalni reset posle ovih prvih, po pravilu najnapornijih dana. Obično se posle studija raštrkamo svako na svoju stranu, ali sada je samo Cvija nestao u akciji, dok smo Viško, Kole i ja otišli pravo na teren broj 10.

Andrea Obradović
Sport klub

Tamo je igrala naša juniorka Andrea Obradović (18). Najviše volim taj osećaj kad prvi put gledam i skeniram nekog igrača, pa još ako je naš… Svojevremeno sam tako ovde gledao i Kecmanovića i Olgu Danilović u juniorskoj konkurenciji. Ne može se mnogo toga zaključiti na osnovu jednog meča, ali dva osnovna zapažanja su sledeća: nekonvencionalan hvat na forhendu i bekhend koji je bolji udarac.

Izgubila je Andrea od Slovakinje Baluš 7:5, 6:2, ali s obzirom na to da je prošle nedelje prvi put stala na travu u životu, ne može joj se ništa zameriti. Uprkos porazu, oči su joj se caklile i bila je oduševljena svime što je videla na Vimbldonu. Malo joj je bilo neobično što govori s medijima, pa još s nama pred kamerom, ali brzo se opustila. Videla je brojne tenisere i teniserke koje je dosad viđala samo na televiziji, a…

„Uspela sam da se slikam sa Denisom Šapovalovom, to sam baš želela. I to ispred hotela“, rekla je nasmejana Andrea.

Želela je da iskusi grend slem turnir pre nego što počne da igra fjučerse. „Nadam se da ću se vratiti kao seniorka“. I mi se nadamo, Andrea, i da se družimo još dugo na najvećim turnirima.

Sport klub

Paradoks je da je klopa bolja u Londonu nego u Parizu, ali tako je – sada sam se častio i čokoladnom tortom. Onako malo kremasta, potpuno čokoladna, uh. Zato mi je i trebalo petnaestak minuta da dođem sebi pre nego što sam krenuo da vam pišem ovo izvešće.

Dok vi budete čitali tekst, ja ću biti na nekom od najvećih stadiona. Ako ne uspem da uletim, zabod na Henmanovo brdo i bog da me vidi.

Dragi moji, nema više slobodne nedelje, družićemo se. Hvala na komentarima, sugestijama, kritikama i zezanjima, nekako upotpunite celu sliku.

Veliki pozdrav od SK Vimbldon ekipe!

Komentari

Vaš komentar